Societat 10/06/2012

Els núvols d'avui deixaran poca aigua però força xafogor

Diumenge mig ennuvolat però amb ruixats que no arribaran fins havent dinat i que es restringiran al terç nord del país. La calor i la xafogor aniran a més

Marc Candela
2 min

BarcelonaAvui tampoc farem net. Tot i que a mesura que avanci el matí s'obriran grans clarianes, els núvols no acabaran de desaparèixer del tot i a la tarda fins i tot s'escaparan alguns ruixats curts i dispersos al terç nord del país. Afectaran bàsicament el Pirineu i les comarques interiors de Girona, però també podran caure gotes al Berguedà, a Osona o en alguns trams de la Costa Brava.

En tot cas, no serà pluja abundant ni continuada, i sovint els xàfecs es combinaran amb ullades de sol. Mentrestant cap al País Valencià i les Illes diumenge serà una jornada de bon aprofitar, sense pluja i amb molt més sol que no pas núvols.

El temps es mantindrà insegur i variable a Catalunya però les temperatures recuperaran, per unes hores, el to estiuenc. La matinada ha sigut suau a l'interior i fins i tot una mica xafogosa a la costa central i a la Costa Daurada, i al migdia els termòmetres s'enfilaran ben bé un parell o tres de graus més que ahir.

Aquest repunt, però, no tindrà continuïtat i la primera meitat de la setmana vinent la passarem amb un ambient poc càlid prop de mar i fins i tot fresc –especialment a primera hora– a l'interior. Les temperatures tocaran fons entre dimarts i dimecres, però dijous recuperaran 4 o 5 graus de cop i el tram final de la setmana s'insinua, ara mateix, especialment calorós.

Alts i baixos tèrmics que vindran acompanyats d'un dilluns encara insegur i variable arreu del país –cap al tard els xàfecs també arribarien al Maestrat, als Ports o a Menorca– i d'un dimarts i un dimecres amb més sol cap a ponent i el sud però encara amb nuvolades de tarda i alguns xàfecs a la meitat nord de Catalunya. La segona meitat de la setmana, en canvi, s'intueix arreu completament assolellada.

A 'www.ara.cat/meteo' trobareu la previsió per a avui i els propers cinc dies actualitzada amb els mapes d'aquest matí.

stats