Societat 15/07/2012

Avui torna el sol però no la calor

Aquest diumenge els núvols encara faran la guitza a estones prop de la costa però el sol ja s'imposarà a l'interior. Res fa pensar en pluja abans de quatre o cinc dies

Marc Candela
2 min

BarcelonaAquest diumenge el sol guanyarà protagonisme. Això no impedirà, de totes maneres, que la calor torni a ser molt moderada -les temperatures màximes es mouran arreu entre els 25 i els 30 graus- i que aquesta matinada hagi estat fins i tot freda a l'extrem nord del país, amb termòmetres que han caigut per sota els 5 graus a alta muntanya i a les valls pirinenques.

Ambient poc estiuenc que vindrà acompanyat, insistim, de moltes hores de sol. Però també d'alguns intervals de núvols baixos. Especialment al País Valencià i a les Terres de l'Ebre i també en força trams de la costa Central i sud de la costa Brava.

Independentment, a la tarda creixeran algunes nuvolades inofensives al Pirineu i als Ports.

I tot apunta que de cara als propers dies es mantindrà la tranquil.litat, amb molt més sol que no pas núvols, sense pluja i amb temperatures que mica en mica recuperaran el to estiuenc. La propera nit tornarà a ser de molt bon dormir també prop de la costa però dilluns al migdia ja notarem un parell de graus més que avui. I a mitjans de setmana tornaran a sovintejar les màximes de prop de 30 graus prop de la costa i de més de 35 als sectors més càlids del país.

El vent també perdrà protagonisme. Avui la tramuntana encara bufarà amb cops moderats -de fins a 40 o 50 km/h- a l'Empordà però demà al migdia ja afluixarà clarament i res fa pensar que s'hagi de tornar a deixar sentir abans de quatre o cinc dies.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per avui i per als propers cinc dies per a tots els municipis dels Països Catalans.

stats