Societat 01/04/2012

El canvi d'armari pot esperar

Aquest diumenge encara gaudirem d'un bon sol i de temperatures primaverals però el temps insegur i variable anirà a més els propers dies

Marc Candela
2 min

BarcelonaEl Diumenge de Rams també el passarem amb cel clar i amb temperatures que mantindran el to primaveral. Potser sí que al migdia els termòmetres quedaran una mica més frenats que els dos últims dies però avui encara sovintejaran les màximes d'entre 21 i 25 graus.

Aquesta bonança vindrà acompanyada de moltes hores de cel clar i de només algunes bandes de núvols prims al sud del País Valencià -especialment cap al tard- i de nuvolades de tarda que creixeran en punts de muntanya i que fins i tot hi deixaran escapar algun xàfec curt al Pirineu.

Aquest serà el primer símptoma del canvi que ens espera els propers dies: De fet, les últimes actualitzacions dels models confirmen que el temps insegur i variable anirà a més a mesura que avanci la setmana. Però, anem a pams:

El dilluns encara el passarem amb més sol que núvols i amb ruixats restringits al Pirineu -i, potser de cara al vespre, també a l'entorn dels Ports. També s'escaparan alguns plugims febles i dispersos al sud del País Valencià.

Dimarts, en canvi, ja es podran escapar gotes a força comarques i, ara mateix, tot apunta que el dimecres i el dijous els passariem amb poques clarianes i amb xàfecs d'anar i venir arreu del país.

I els dies festius de la Setmana Santa sembla que els passariem amb més sol prop de la costa però encara amb tardes variables i insegures a l'interior.

Tot plegat acompanyat d'un progressiu descens tèrmic que farà que a mitjans de setmana la majoria de màximes rondin entre els 15 i els 20 graus i que de cara al cap de setmana de Pasqua l'ambient sigui més d'hivern que de primavera a les comarques interiors.

La previsió a mig i llarg termini, però, segurament variarà els propers dies i caldrà estar ben atent a les successives actualitzacions que trobareu, per a tots els muncipis del Països Catalans, a www.ara.cat/meteo.

stats