Societat 12/02/2012

Ja s'intueix el final de l'onada de fred

Aquesta matinada ha estat una de les més fredes de tot l'episodi però, a mitjans de setmana les temperatures ja s'hauran normalitzat definitivament

Marc Candela
2 min

BarcelonaAquest diumenge les temperatures han baixat encara una miqueta més que les d'ahir, i en algunes comarques la d'avui ha estat la matinada més freda de tot l'hivern i una de més fredes de l'última dècada.

I l'ambient de rigorós hivern ens acompanyarà durant tota la jornada. De fet, avui les temperatures diürnes tocaran fons i només a primera línia de la costa s'arribaran a superar els 7 o 8 graus.

La propera matinada encara serà un pèl més freda –sobretot a les comarques interiors–, però dilluns al migdia ja notarem que els termòmetres es comencen a recuperar. A mitjans de setmana les temperatures ja estaran del tot normalitzades. De fet, els últims mapes insinuen que el proper cap de setmana seria especialment suau, amb màximes 10 o 12 graus més altes que les d'avui.

Pel que fa a l'estat del cel, el diumenge el passarem amb cel bàsicament serè i només a les Illes es mantindrà el temps insegur i variable, amb ruixats de neu de poca estona a gairebé qualsevol cota –aquest matí, sa Talaia de Sant Josep s'ha aixecat ben enfarinada.

Aquesta passada nit també s'han vist flocs a l'entorn de Barcelona. En tot cas, han estat quatre volves anecdòtiques i les neu no tornarà a aparèixer a l'àrea metropolitana en força dies.

De fet, la setmana que demà encetem la passarem amb molt més sol que no pas núvols i només dimarts tornaria a nevar al Pirineu i es podria escapar algun ruixat curt i dispers a la resta del país.

Per últim cal destacar el vent, que avui continuarà fent la guitza a l'Empordà i a les cotes altes del Pirineu –a les Terres de l'Ebre afluixarà clarament pels volts de migdia– i no desapareixerà definitivament fins dijous.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats