Societat 20/11/2011

Nit de llamps i trons: fins a 200 litres a les comarques del sud

El diumenge serà insegur a moltes comarques, però la pluja més intensa i persistent continuarà concentrada a les Terres de l'Ebre

Marc Candela
2 min

BarcelonaLa nit i la matinada han estat passades per aigua a moltes comarques, sovint amb ruixats que no han deixat més de 5 o, a tot estirar, 10 litres per metre quadrat.

L'excepció, però, la trobem als dos extrems del país. A l'Empordà, i més concretament a Portbou, s'hi han acumulat 119 litres –mentre que, en altres indrets de la mateixa comarca, no n'han recollit ni una desena–, i al Montsià i al Baix Ebre també han superat el centenar.

De fet, en les últimes 30 hores ja han caigut 199 litres a Mas de Barberans, 121 a Ulldecona, 114 a l'Aldea o 106 a Tortosa. I al Baix Maestrat, a l'altre cantó del riu de la Sénia, tampoc s'han quedat enrere: 149 a Vinaròs o 144 a Benicarló.

I aquest diumenge plourà sobre mullat i les precipitacions més intenses i persistents continuaran concentrades a les Terres de l'Ebre, on fàcilment es poden acumular una cinquantena de litres més en les properes hores.

En tot cas, el dia serà insegur a moltes comarques, especialment de la façana litoral. No esperem una jornada de pluja continuada, però sí que els ruixats, curts i dispersos, podran aparèixer en qualsevol moment. En aquest sentit, hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per pluges intenses a totes les comarques de la costa i el Prelitoral.

Tot plegat combinat, encara que sembli mentida, amb algunes estones de sol. De totes maneres, la nuvolositat serà abundant arreu i això ens deixarà un reduït contrast de temperatures entre el dia i la nit, amb una matinada poc freda, però moltes màximes entre 14 i 17 graus.

I tot apunta que el paraigua ens acompanyarà encara uns dies més. Demà es mantindrà el temps insegur, sobretot a les comarques gironines, i entre dimarts i dimecres tindrem una nova tongada de pluges generals, abundants i continuades.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats