Societat 19/11/2011

Eleccions passades per aigua a la façana litoral

Diumenge amb ruixats d'anar i venir prop de la costa però sense pluja a les comarques interiors

Marc Candela
2 min

BarcelonaA mesura que avançava la tarda els ruixats mica en mica han anat guanyant terreny i aquest vespre i nit el paraigua -si més no a estones- s'haurà d'obrir a la majoria de comarques de la costa i el Prelitoral.

Seran xàfecs d'anar i venir però que localment descarregaran amb intensitat i acumularan 10 o 15 litres en poca estona. De fet, els ruixats d'aquesta tarda han deixat entre 5 i 10 litres en alguns barris de Barcelona i en les últimes 12 hores ja n'han caigut 43 a Ulldecona o 56 a Alcanar (al Montsià).

I tot i que durant la nit i matinada la pluja també arribarà, de forma més esporàdica, a les comarques interiors, demà es mantindrà la tònica d'aquest dissabte i el temps més insegur es restringirà a la façana litoral.

De fet, el diumenge el passarem sense aigua i fins i tot amb algunes clarianes al Pirineu, al Pla de Lleida i a la Catalunya central. I només cap a les terres de l'Ebre i la costa Daurada els xàfecs arribaran a acumular, entre el matí i la tarda, més de 20 o 25 litres per metre quadrat. Tot plegat amb una mica menys de fred que avui a primera hora i moltes màximes entre els 14 i els 18 graus.

I tampoc farem net a curt termini. De fet, tot el contrari. Dilluns els xàfecs sovintejaran prop de la costa i tot apunta que dimarts les pluges seran generals, abundants i continuades.

Dimecres els gruix de les precipitacions es desplaçarà cap al País Valencià i a les Illes i a partir de dijous sembla que, per fi, l'anticicló s'instal.larà per uns quants dies a les nostres contrades.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats