Societat 04/12/2011

Pont sense neu ni fred

Avui gaudirem arreu d'un diumenge esplèndid i els pròxims dies tampoc es presenten gaire més complicats

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que hem encetat el diumenge amb el cel tapat a les comarques de la costa i del Prelitoral –de matinada fins i tot s'han escapat plugims febles i dispersos en alguns punts–, les clarianes aviat guanyaran terreny i abans del migdia ja gaudirem d'un bon sol a tot el país.

De fet, avui ni tan sols les boires faran la guitza i el diumenge l'acabarem passant arreu amb moltes hores de cel clar. I no només a Catalunya. Al País Valencià també gaudiran d'una jornada assolellada i fins i tot a les Illes, on el matí serà més variable, també tindran una tarda poc ennuvolada.

Tot plegat amb un ambient més suau que ahir. La matinada no ha estat especialment freda –de fet, les glaçades han estat puntuals i restringides a les cotes més altes del Pirineu– i al migdia notarem ben bé un parell o tres de graus més que ahir i la majoria de màximes es mouran entre els 14 i els 18 graus.

El vent perdrà protagonisme. La tramuntana ja no bufarà a l'Empordà i el mestral, que de matinada ha deixat ratxes d'entre 40 i 60 km/h a les comarques tarragonines, només es deixarà sentir fins a mig matí i ja havent sopat.

I els propers dies tampoc es presenten gaire més complicats. Demà dilluns s'escaparan plugims febles i dispersos a l'extrem nord del país –amb una cota de neu que rondarà els 1.700 metres– i dimarts descarregarà algun ruixadet esporàdic a la costa central. Però seran fenòmens aïllats en un inici de setmana en conjunt assolellat.

A partir de dimecres l'anticicló es tornarà a instal·lar a les nostres contrades i res no fa pensar que les precipitacions hagin de reaparèixer abans del pròxim cap de setmana. El mercuri es mantindrà a la banda alta del termòmetre –només dimarts l'ambient serà una mica més fred– i les últimes actualitzacions dels models insinuen una normalització de les temperatures de cara a dissabte.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats