Societat 28/04/2012

Dissabte amb molts núvols, gens de fred i una mica de fang

Tot i que al matí plovisquejarà en algunes comarques, les precipitacions més intenses i generalitzades no arribaran fins al vespre

Marc Candela
2 min

BarcelonaHem encetat el cap de setmana amb cel tapat a tot el país i fins i tot amb alguns plugims a les comarques de Lleida i en punts de la Catalunya central. Fins ben entrada la tarda, les precipitacions seran febles i intermitents i es concentraran bàsicament al Pirineu. A partir d'aleshores, però, guanyaran intensitat per Ponent i ja de cara al vespre i nit s'estendran a la resta de Catalunya.

De totes maneres, i tot i que insistim que a bona part del país el dissabte no serà de paraigua, durant el matí es podran escapar gotes aquí i allà que sovint vindran acompanyades de fang i que embrutaran més que no mullaran.

En tot cas, els núvols sí que seran abundants durant tot el dissabte i faran que el contrast de temperatures entre el dia i la nit sigui avui força reduït, amb moltes mínimes que s'han quedat per sobre els 15 graus -i que no han baixat dels 17 en alguns barris de Barcelona- però màximes que dificilment s'enfilaran per sobre els 22 o 23.

Al nord de les Illes Balears les temperatures mantindran el to quasi estiuenc però el mercuri quedarà una mica més frenat que ahir, quan es van assolir els 30 graus en alguns municipis mallorquins.

Aquesta sensació de xafogor, però, no es repetirà els propers dies i entre demà i dilluns ja notarem una clara refrescada que normalitzarà del tot les temperatures, especialment les nocturnes.

Pel que fa a l'estat del cel, durant el que resta d'aquest llarg pont gaudirem de moltes més estones de sol que avui. Anem a pams:

Diumenge, amb grans clarianes entre mig matí i mitja tarda però amb una nova tongada de xàfecs que s'iniciarà a la tarda per Ponent i que durant el vespre i nit tornara a regar bona part del país.

Dilluns a primera hora encara haurem d'obrir el paraigua a les comarques de Girona i Barcelona però les pluges aviat es desfaran i el sol, mica en mica, anirà guanyant protagonisme arreu.

I, ara mateix, tot apunta que dimarts serà el dia més assolellat d'aquest llarg cap de setmana, amb pocs núvols i només algun ruixadet de tarda al Pirineu de Lleida.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada dels propers sis dies per a qualsevol municipi dels Països Catalans.

stats