Societat 31/03/2012

No amagueu la jaqueta. I intenteu recordar on és el paraigua!

Aquest cap de setmana serà esplèndid però els núvols, els ruixats i el fred aniran guanyant protagonisme a mesura que passin els dies

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que el cap de setmana de Rams serà esplèndid, el temps s'anirà espatllant a mesura que passin els dies i a mitjans de la Setmana Santa s'haurà de recuperar la jaqueta i el paraigua, poc o molt, s'acabarà obrint arreu. Això, però, encara ens queda lluny i aquest cap de setmana continuarem parlant de moltes hores de cel clar i ambient del tot primaveral.

De fet, el dissabte el passarem amb un bon sol i amb només algunes pinzellades de núvols prims al País Valencià i al sud de Catalunya i de les Illes que amb prou feines arribaran a mig enteranyinar el cel. Independentment, a la tarda també creixeran quatre nuvolades inofensives en punts de muntanya. Tot plegat amb temperatures similars a les d'ahir, amb màximes que sovint es mouran entre uns agradables 23 i 26 graus.

I el diumenge també el passarem amb cel clar i ambient molt suau a la majoria de comarques. A la tarda, però, les nuvolades creixeran amb una mica més de força i fins i tot s'arribarà a escapar algun xàfec curt al Pirineu i, ja havent sopat, també a l'entorn dels Ports.

Dilluns i dimarts els núvols guanyaran protagonisme arreu però els ruixats continuaran restringits al Pirineu i a les comarques més occidentals del país. Ara mateix, tot apunta que seria entre dimecres i divendres que els xàfecs d'anar i venir s'estendrien a més indrets i descarregarien amb més intensitat. Aquest extrem, però, no el podrem confirmar fins d'aquí un parell de dies.

El que sí sembla segur, és que les temperatures aniran baixant lenta i progressivament i on avui s'arribarà als 25 graus, a mitjans de setmana no es passarà dels 20 i el cap de setmana de Pasqua amb prou feines es superarà els 15.

De moment, podeu consultar la previsió per avui i els propers cinc dies a www.ara.cat/meteo.

stats