Societat 07/01/2012

Hivern? Només a primera hora

Aquesta matinada ha estat la més freda dels últims dies però al migdia molts termòmetres es mouran entre uns agradables 13 i 17 graus

Marc Candela
2 min

BarcelonaHem encetat el cap de setmana amb la matinada més freda dels últims dies. Les glaçades han estat generalitzades al Pirineu i a la Catalunya central i el termòmetre també ha baixat sota zero a Ponent (a Lleida, a Balaguer o a Tàrrega), a l'interior de les comarques gironines (ha glaçat a Girona i a Olot) i fins i tot en alguns punts del Prelitoral.

L'ambient d'hivern, però, només serà evident fins a mig matí. Aquest dissabte gaudirem d'un cel absolutament serè a tot el país -els núvols només faran la guitza a estones a les Illes i a l'extrem sud del País Valencià- i això afavorirà que el migdia sigui relativament suau, amb moltes màximes altre cop entre els 13 i 17 graus.

El mestral, que aquesta nit encara ha bufat amb cops d'entre 50 i 70 km/h a les comarques del sud aviat perdrà intensitat i farà que durant les hores centrals del dia l'ambient també sigui agradable al camp de Tarragona o a les terres de l'Ebre. En tot cas, aquesta treva serà transitòria: al vespre el vent es tornarà a reactivar al sud i demà diumenge anirà fent la guitza durant bona part de la jornada.

Per la seva banda, la tramuntana amb prou feines afluixarà a l'Empordà i al Rosselló. Aquesta matinada ha assolit ratxes de fins a 117 km/h a Portbou o 91 a Castelló d'Empúries i durant tot el cap de setmana continuarà bufant amb força en aquest sector.

De fet, el vent no desapareixerà definitivament del nostre país abans de 72 hores i això farà que a les boires els hi costi guanyar portagonisme a les comarques interiors. Demà només n'apareixeran alguns bancs a primera hora a la Catalunya central i no serà fins dimarts o dimecres que es començaran a instal.lar també al pla de Lleida.

En conjunt, el diumenge el passarem amb cel clar arreu del país i també durant la setmana vinent continuarem gaudint de molt més sol que no pas núvols i d'unes temperatures més suaus -especialment al migdia- del que caldria esperar a mitjans de gener.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

.

stats