Societat 25/08/2012

La calor ens donarà una treva de 48 hores

Aquesta tarda la calor afluixarà i s'escaparan alguns ruixats de poca estona al Pirineu i a les comarques de Girona i Barcelona. De cara al vespre descarregarà algun patac sobtat d'aigua a la costa central

Marc Candela
2 min

BarcelonaAquesta matinada encara ha estat molt xafogosa, especialment a la façana litoral. De fet, el centre de Barcelona ha sumat la setena nit consecutiva sense baixar dels 25 graus i Tàrrega, la desena dormint per sobre dels 20.

Avui, però, notarem com la calor afluixa una mica i a la tarda costarà trobar termòmetres per sobre dels 33 o 34 graus, i a mesura que avanci el cap de setmana la refrescada s'anirà fent més evident: al vespre s'assoliran les temperatures mínimes del dia al Pirineu i la nit de dissabte a diumenge ja només farà de mal dormir a la costa central.

Demà serà una jornada en conjunt poc calorosa, però aquesta treva no s'allargarà gaire, i entre dilluns i dijous els termòmetres es tornaran a enfilar per sobre dels 35 graus a força comarques interiors.

La normalització del mercuri coincidirà amb el dia més insegur i variable de la setmana. Aquest matí els núvols ja començaran a fer una mica la guitza, i a l'hora de dinar s'escaparan els primers xàfecs al Pirineu. A la tarda, els ruixats, sempre dispersos i de poca estona, s'estendran cap a les comarques de Girona i Barcelona, i de cara al vespre algun patac sobtat d'aigua descarregarà a la costa central.

Aquesta tongada de xàfecs no serà tan abundant ni generalitzada com desitjaríem i demà el paraigua ja gairebé no s'haurà d'obrir enlloc: fins a mig matí encara s'escaparan algunes gotes prop de mar i a la tarda descarregarà algun ruixat aïllat cap a Osona, la Garrotxa o la Selva. I cap a Ponent i el sud, el diumenge el passaran amb molt més sol que no pas núvols.

Per últim, destacar la tramuntana, que a última hora de la tarda es girarà a l'Empordà i que fins demà al migdia arribarà a deixar ratxes de més de 70 km/h al nord del cap de Creus.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi.

stats