Societat 18/07/2012

ERC critica que Barcelona s'adhereixi a l'Associació de Marques de Renom Espanyoles

L'Ajuntament ha aprovat aquest dimecres, de la mà del registre de la marca de la ciutat, adherir-la a aquest lobi

Ara
1 min

BarcelonaEl grup municipal d'Unitat per Barcelona-ERC ha lamentat aquest dimecres que l'Ajuntament de Barcelona hagi decidit adherir la ciutat a l'Associació de Marques de Renom Espanyoles, un lobi format per importants empreses i institucions de l'Estat que protegeix els seus interessos comercials i jurídics. Els republicans han criticat que aquesta organització "té com a objectiu la promoció de la marca Espanya". L'equip de govern de la ciutat ha tirat endavant aquesta mesura juntament amb la de registrar la marca Barcelona per tal de prevenir-la de mals usos. Fonts municipals han precisat que aquesta associació, que engloba ens com el Barça o la Caixa, era l'única que els permetia fer aquest pas.

Els republicans, que no han donat suport a la proposta que s'ha votat aquest dilluns a la comissió de Presidència, han destacat en un comunicat que, "fa només una setmana, l'alcalde Xavier Trias va assegurar a la Xina que la marca Espanya perjudicava Barcelona perquè la relacionava amb la crisi". Unitat per Barcelona remarca, en aquest sentit, que la posició del govern municipal és "totalment contradictòria i que va en la línia contrària de promocionar Barcelona com la capital de Catalunya".

La comissió de presidència i règim interior de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres el registre de la marca col·lectiva Barcelona a l'Oficina de Patents i Marques per vigilar-ne l'ús comercial i prevenir-ne el mal ús. De la mà d'aquesta mesura, el consistori també s'ha adherit a l'Associació de Marques de Renom Espanyoles.

stats