Societat 27/01/2011

Portar el CAT pot ser pitjor que aparcar malament a l'Hospitalet de Llobregat

Un conductor denuncia que una patrulla li perdona la multa per estacionament prohibit però no la sanció per dur l'adhesiu polèmic a la matrícula. ERC es queixa que hi ha 50 multes d'aquest tipus cada any al municipi

Acn
2 min
Valentí Esteve mostra la multa que li va posar la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet per dur un adhesiu amb el CAT tot tapant la lletra E a la matrícula del seu cotxe.

L'Hospitalet de LlobregatQuan Valentí Esteve va sortir del seu despatx, al centre de l'Hospitalet, el 19 de gener va veure que uns guàrdies urbans es disposaven a multar-lo per tenir el cotxe mal aparcat. Els va convèncer que marxava, i no el van multar per això. Però el van penalitzar amb 200 euros perquè un adhesiu amb el CAT tapava l'E a la seva matrícula.

A la segona ciutat de Catalunya hi ha uns 50 casos l'any com el de Esteve, ha denunciat el grup local d'ERC. "És una xifra molt alta, i mostra la voluntat política de no deixar-nos expressar", ha lamentat el seu portaveu, Eduard Suárez. L'Ajuntament ha declinat fer declaracions sobre aquest cas, però ha recordat que en diverses mocions ha defensat la identitat catalana.

Valentí Esteve, que viu a Sant Esteve Sesrovires i té una corredoria d'assegurances a l'Hospitalet, ha assegurat que no pensa pagar la multa. Ni retirar els adhesius amb el CAT que duu enganxats a les matrícules dels seus dos cotxes.

"No la trauré, és qüestió de dignitat. Pago els meus impostos, visc a Catalunya, no perjudico ningú, el cotxe és perfectament identificable i no crec que faci mal a ningú", argumenta.

També es considera víctima d'un tacte desmesurat per part dels agents que el van multar. "Crec que és un excés de zel de l'agent", ha lamentat Esteve, que, a més, opina que "el subconscient" va trair un policia que se li va adreçar en català: "Va començar a escriure la multa en català i va acabar en castellà".

És el segon cop que els adhesius d'Esteve li causen problemes amb la policia. Fa tres mesos, els Mossos el van obligar a aturar el cotxe en una autopista i li van fer notar que està prohibit que el CAT tapi la E a les matrícules. Aquell cop, però, no el van sancionar.

Ara sí, i Esteve diu que ha recorregut a Esquerra, un partit en el qual no milita, perquè sap que s'ocupa d'aquest assumpte. Els assessors jurídics de la formació han recorregut la sanció, ha assegurat Eduard Suárez, portaveu d'ERC a l'Hospitalet, on el partit no té cap regidor.

"Voluntat de voler perseguir aquella persona que se sent nacionalment catalana

"Suárez ha afegit que "l'Ajuntament hi ha de fer alguna cosa", i ha imputat al consistori "la voluntat política" de perseguir aquesta mena d'adhesius, tot recordant que, de mitjana, s'imposen una cinquantena de multes l'any per aquest motiu a la ciutat, que té uns 260.000 habitants.

"Estem cansats que la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet no ens atengui en català, no ens contesti en català", ha afegit el republicà, que ha opinat que, en el cas d'Esteve, aquest cos "ha comès una altra vegada la negació constant del que volem ser".

El consistori recorda la defensa de la immersió lingüística en el darrer ple

Fonts municipals han evitat comentar uns casos que han considerat "anecdòtics", però sí que han desmentit que l'Ajuntament "persegueixi" les expressions de catalanitat.

Ans el contrari, en el darrer ple municipal, el PSC, que té una àmplia majoria absoluta, i CiU van donar suport a una moció presentada per ICV-EUiA que defensava el model d'immersió lingüística a les escoles catalanes enfront de la sentència del Tribunal Suprem. Només el PP s'hi va oposar.

stats