Societat 26/02/2013

Educació Sense Fronteres suspèn una vintena de projectes per les retallades i els impagaments

El director general de l'entitat denuncia que es redueixin els percentatges destinats a cooperació

Ara
1 min

BarcelonaEducació Sense Fronteres s'ha vist obligada a suspendre una vintena de projectes educatius als sets països d'Amèrica Llatina on té presència a causa de les retallades i els impagaments de les administracions en cooperació internacional. La majoria de projectes no s'han pogut renovar per l'anul·lació de convocatòries de subvencions, però també hi ha casos d'incompliment de compromisos adquirits prèviament.

Per exemple, l'entitat ha paralitzat un programa d'alfabetització d'adults a Jiquilisco, al Salvador, pels impagaments de les institucions finançadores. També ha congelat, en aquest cas perquè el finançament promès no s'ha materialitzat mai, actuacions de foment de l'equitat de gènere a les aules a Bolívia, un programa de lectoescriptura en llengua maia per a nens a Guatemala, i un altre d'enfortiment de les capacitats formatives al Salvador.

El director general d'Educació Sense Fronteres, Xavier Masllorens, ha denunciat aquest dimarts a través d'un comunicat que "amb les retallades i els impagaments cada vegada estem més lluny d'assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·leni per al 2015, que han estat subscrits pel govern espanyol". Masllorens ha afegit que es pot entendre un descens dels imports, en el context de reducció pressupostària, però no dels percentatges destinats a cooperació.

stats