Societat 15/11/2012

El pare de la menor colpejada a Tarragona, als Mossos: "Abans d'aixecar la porra hi ha la paraula"

Unes 200 persones es concentren a la Rambla Nova en protesta per la càrrega policial d'aquest dimecres

Acn
2 min
Unes 200 persones es concentren a la Rambla Nova en protesta per la càrrega policial d'aquest dimecres / ACN

TarragonaEl pare de la menor de 16 anys que ahir va ser colpejada pels Mossos d'Esquadra a Tarragona, després de recriminar als agents que haguessin ferit un nen de 13 anys al cap, ha denunciat la seva "indignació i impotència" per un acte de "desmesura" per part de la policia. Juan Carlos Feijoo ha dit que aquest dijous al matí han denunciat els fets a comissaria –com també han fet els pares de l'altre menor ferit– i ha insistit que la seva filla "no tenia res a veure" amb els aldarulls que van desembocar en una càrrega policial al davant d'El Corte Inglés.

"Abans d'aixecar la porra hi ha la paraula", ha etzibat. Unes 200 persones s'han concentrat aquest dijous a la tarda a la Rambla Nova en protesta per aquests fets. Convocats per l'Esquerra Independentista del Camp, la CUP, sindicats i altres moviments i entitats de la ciutat de Tarragona, desenes de persones han protestat al davant de l'Estàtua dels Despullats.

Feijoo ha valorat també les paraules del conseller d'Interior, Felip Puig, que aquest dijous ha demanat disculpes a la família del menor ferit i ha admès que els cops posteriors a la seva filla no estan justificats. "Són unes paraules mesurades i correctes, perquè realment reconeix que hi ha hagut una desmesura molt gran dels Mossos en aquest acte", ha subratllat.

"Sóc professor, i als meus alumnes els dic que amb la paraula es poden fer moltes més coses que amb els cops. Crec que abans d'aixecar la porra hi ha la paraula, i es podia haver apartat la persona i dir-li que no es fiqués allà o que no era al lloc adequat, veient que eren menors. Allà no hi havia cap 'follón', els aldarulls eren 200 metres més amunt", ha reblat Feijoo.

Els pares dels dos menors ferits en la càrrega policial d'aquest dimecres a Tarragona ja han denunciat els fets a la comissaria. La resta de persones que també van rebre impactes de porra –una desena, segons els organitzadors del piquet informatiu–, estudien presentar una denúncia col·lectiva per aquests fets.

stats