LA MÉTEO
Societat 19/09/2012

Dimecres de temps insegur: el risc de xàfecs sobtats es mantindrà fins al migdia al Litoral

Les pluges de les darreres hores han beneficiat novament les comarques de Girona. Han caigut més o menys als mateixos indrets que la setmana passada

Manel Cascante
2 min
Vidreres (la Selva), aquest matí de dimecres / JAUME MOS

BarcelonaAquest dimecres costarà de fer net. Serà un dia encara canviant i insegur fins a mig matí −o fins al migdia− en alguns indrets propers al Litoral català, així com del sud i l'interior de les comarques de Girona. Es mantindrà la possibilitat de xàfecs breus i sobtats que, si bé no deixaran gaire aigua, sí que podran fer la guitza durant una estona als qui hàgiu sortit de casa sense paraigua.

Cap a l'interior de Catalunya i al Pirineu les clarianes seran ja les protagonistes aquest matí, així com les estones de sol a la tarda. Només restaran nuvolades retingudes a la Vall d'Aran, al nord dels Pallars i al nord del Principat d'Andorra a causa dels vents del nord. La tramuntana també manxarà amb ganes cap al nord del cap de Begur, com el mestral en alguns indrets de la vall de l'Ebre.

Aquest dimecres els núvols no seran exclusius del Principat. També seran els protagonistes de molts indrets del País Valencià i de les Illes. Fins i tot, a partir de mig matí, però especialment al llarg de la tarda, els xàfecs també faran acte de presència. Descarregaran sobretot prop de la costa. Els més abundants cauran al voltant del cap de la Nau, però tampoc seran descartables en alguns indrets de muntanya de l'interior.

A les Illes podran veure descarregar algun ruixat breu, per bé que aquí s'alternaran els núvols amb les clarianes bona part del dia. També bufarà amb energia la tramuntana al nord de Menorca, i el gregal a la Serra de Tramuntana.

La pluja de les darreres hores no solucionarà, ni de bon tros, la sequera que pateix bona part del territori des de fa mesos. Amb tot, les precipitacions que van entrar ahir al vespre pel Pirineu de Lleida i es van anar estenent cap a l'est han tornat a regar les comarques gironines. Pluja molt benvinguda que ha acumulat registres notoris en algunes poblacions. Cal destacar, en aquest sentit i fins a les vuit del matí, els 46 litres per metre quadrat de Calonge, 35 litres a Palamós o 32 litres a Cassà de la Selva. La pluja també ha arribat, tot i que de forma molt irregular, a alguns trams de la costa Central i Daurada i a l'interior i nord de Barcelona, a banda del Pirineu.

Els mapes del temps, malauradament, no anuncien a curt termini cap nova situació de pluges que pugui regar tot el territori. De cara als propers dies es mantindran els núvols baixos de forma intermitent a la costa, i els termòmetres, després de la refrescada de les properes hores, tornaran a recuperar-se coincidint amb el cap de setmana.

stats