Societat 08/08/2011

Embarassades amb prioritat d'aparcament

Les dones prenyades, els conductors que van amb nens i la gent gran o amb problemes de mobilitat temporal tenen places reservades als pàrquings de Sant Cugat del Vallès des d'aquest estiu

Acn
2 min
Una de les places reservades a embarassades, lesionats, vells i famílies amb nens / ACN

Sant Cugat del VallèsLes dones embarassades de Sant Cugat del Vallès tenen aquest estiu més facilitats a l'hora d'aparcar el cotxe. L'Ajuntament ha habilitat places d'aparcament específiques per a aquest col·lectiu, que també podran utilitzar els conductors que pateixen problemes de mobilitat temporal, els que van amb nens i els que tenen una edat avançada.

Es tracta d'una prova pilot que s'ha posat en marxa en els quatre pàrquings soterrats d'aquest municipi –el de Lluís Millet, el dels Quatre Cantons, el de la plaça de la Vila i el del Monestir. En els pròxims mesos s'ampliarà a les zones blaves. Sant Cugat és la segona localitat de Catalunya, després de Reus, que reserva zones d'estacionament especials per a aquests ciutadans.

Estar embarassada i fer vida completament normal no sempre és fàcil. A mesura que avancen els mesos de gestació incrementa el cansament de les futures mares i també els problemes de mobilitat. Per tal de donar resposta a les necessitats específiques d'aquest segment de la població, l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha habilitat places d'aparcament específiques per a embarassades als pàrquings. Les places reservades són a la vora dels accessos i de l'ascensor.

La mesura aplica una moció presentada per ERC i aprovada al ple del febrer. El text feia referència a les zones blaves, però de moment s'ha començat a implantar als aparcaments soterrats i si el resultat és positiu s'estendrà.

Segons Cristina Paraira, alcaldessa en funcions de Sant Cugat del Vallès, "s'està redactant el nou plec de clàusules de la concessió de les zones blaves del municipi", que és previst que inclogui la reserva de places per a aquest col·lectiu.

L'alcaldessa en funcions explica que els Serveis Socials de l'Ajuntament havien rebut algunes peticions formals per part d'aquests ciutadans i que "ara caldrà veure com funciona el sistema". La proposta s'emmarca en les accions per adaptar la ciutat a les persones amb necessitats especials, com ara fer voreres més amples. "Som una ciutat amb una població molt jove, amb moltes dones embarassades i un elevat percentatge de població infantil", recorda Paraira. Places massa estretes

Durant les primeres setmanes de funcionament la proposta ha generat algunes queixes d'usuaris que adverteixen que les places són "estretes". L'alcaldessa en funcions reconeix que els aparcaments que s'han habilitat "són justos" perquè el consistori s'ha limitat "ha fer una reserva d'espai preferent, senyalitzant i repintant els estacionaments que ja existien", explica.

Paraira ha recordat que es tracta d'una prova pilot que "és millorable" i ha indicat que aquestes observacions es tindran en compte quan el sistema es vagi implantant a la resta de la ciutat. Per exemple, s'està estudiant la possibilitat de repintar i unir dues places convencionals.

stats