Societat 13/07/2011

Els hospitals, entre el més mal senyalitzat a la Costa Brava i la Costa Daurada

El RACC ha presentat avui un rànquing dels destins costaners més mal indicats, entre els quals també hi ha punts com el jaciment d'Empúries o la Ciutadella Ibèrica de Calafell

Redacció
2 min
Senyalització deficient a la Costa Brava

BarcelonaEl jaciment d'Empúries, els parcs naturals del cap de Creus, les illes Medes i Tossa de Mar encapçalen el rànquing dels destins més mal senyalitzats de la Costa Brava, que també inclou l'accés als hospitals de Figueres i de Blanes. A la Costa Daurada, les deficiències de senyalització se centren en hospitals, equipaments de caire cultural i aparcaments. Un estudi del RACC conclou que, en molts casos, els quilòmetres que separen un senyal d'un altre en vies interurbanes són "un problema greu" i contribueixen a fer que els conductors –sobretot els estrangers– es perdin.

El responsable de Seguretat Viària del RACC, Lluís Puerto, ha explicat que, en el cas de Tarragona, un dels principals problemes viaris en la demarcació està en la continuïtat de la senyalització, que sovint confon al conductor, i en la distància on es comença a senyalitzar que de manera freqüent és ''massa propera'' a la destinació final. Des del RACC han lamentat la falta de senyalització en aparcaments i han instat a potenciar la senyalització variable, fins al moment molt limitada a l'AP-7.

De manera més específica, el RACC recomana senyalitzar amb antelació la Ciutadella Ibèrica de Calafell (Baix Penedès); el Museu Auditori Pau Casals del Vendrell i el Gaudí Centre de Reus. Així mateix insisteix en la necessitat de uniformar la senyalització de Port Aventura i senyalitzar ''més i millor'' l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona.

En el cas dels dos hospitals mal indicats a la Costa Brava no hi ha cap senyal fins que no s'ha entrat a Figueres o a Blanes. El representant del RACC, Bartomeu Masllorens, ha reclamat a Generalitat, Diputació i Estat que es coordinin per assenyalar destins turístics a les vies que són de la seva titularitat.

Els lectors que tinguin fotografies i informació sobre altres llocs mal senyalitzats poden enviar-les a tincinformacio@ara.cat.

stats