Societat 28/07/2011

"Encara falten concerts a l' agost a Barcelona"

Maceo Parker i Juan Perro són els primers protagonistes dels més de 150 concerts que el Mas i Mas Festival, que dirigeix Joan Mas, programa a Barcelona a l'agost, amb un mínim de cinc actuacions diàries.

Marta Salicrú
2 min

Barcelona.El Grup Mas i Mas és el propietari de tres sales de Barcelona que programen música en viu o sessions de DJ diàriament, Tarantos, el Jamboree i el Moog. A l'agost també programen concerts cada dia a la Pedrera i a la Sala de Cambra del Palau de la Música Catalana, cinc sales en total, que des d'avui i fins al 31 d'agost acolliran més de 150 concerts en la 9a edició del San Miguel Mas i Mas Festival.

El festival és un oasi de música en viu al desert de concerts de l'agost barceloní. "Suposo que a l'agost tothom té ganes de fer vacances i els promotors marxen. I és absurd, perquè a tot Europa s'hi fan concerts a l'agost", explica Joan Mas, director d'un festival que va arrencar per omplir un buit en el mercat. "A Barcelona cada cop s'hi queda més gent, i hi ha més turistes. Nosaltres vam començar fa nou anys i cada vegada hem anat incrementant el públic. Vam començar amb 10.000 espectadors i de mica en mica hem anat pujant fins als més de 40.000 de l'any passat, una xifra que no és cap broma. I, a més, tot en espais petits, amb concerts de petit format", diu.

Competència per a ells mateixos

El Mas i Mas Festival s'inaugura avui amb el concert al Palau del saxofonista nord-americà de jazz Maceo Parker, col·laborador de llegendes del funk com James Brown i George Clinton. Un concert per al qual, segons Mas, ja gairebé no queden entrades, i que donarà el tret de sortida a una programació que inclourà cada dia un concert de clàssica a la Pedrera, un de jazz al Jamboree, dos de flamenc al Tarantos i un al Palau de diversos estils, com el jazz, les músiques del món i la clàssica, la majoria amb dues o tres sessions de cada concert. A més, el Moog programarà també directes d'electrònica i de rock de manera més ocasional. "Ens fem la competència a nosaltres mateixos, però això és bo -afirma Mas-. Hi ha gent que va al primer passi de la Pedrera, baixa corrents al segon passi del Palau i després, al vespre, va al Jamboree. I hi ha gent que va al Tarantos i es queda a veure els dos grups".

Pel que fa a l'ocupació, segons Mas: "L'any passat els concerts a la Pedrera gairebé van exhaurir les entrades cada dia, i la meitat dels del Palau i del Tarantos també". La previsió de Mas per a aquest any és superar els més de 40.000 espectadors de l'any passat perquè "la venda anticipada està anant millor".

Quant a l'edició del desè aniversari, l'any que ve, Mas afirma que voldrien fer-ne "una de grossa", però no nega certa incertesa respecte als espais del festival. "La Pedrera ara és de CatalunyaCaixa, i el Palau té nova direcció; caldrà veure què passarà. Per part meva -diu Mas-, repetiria en tots els espais que tenim aquest any, i com que cada any incorporem un espai nou, ja en tinc pensat un per a l'any que ve. Però potser la feina serà reubicar la programació que ja fem en cas que algun dels espais que tenim ara fallin. Però al Jamboree, el Tarantos i el Moog repetim segur, perquè són meus".

stats