SOCIETAT
Societat 21/08/2012

Endesa revisa les línies elèctriques de mitjana tensió de la Catalunya Central per prevenir incendis forestals

Un helicòpter ha sobrevolat 42 municipis de l'Anoia, el Bages, Osona i el Solsonès

Acn
1 min
Imatge de l'helicòpter amb què d'Endesa per revisar les línies de mitja tensió de la Catalunya Central.

BarcelonaEndesa ha realitzat vols de reconeixement amb helicòpter per revisar l'estat de 365 quilòmetres de línies de mitjana tensió de 42 municipis de les comarques de l'Anoia, el Bages, Osona i el Solsonès. La companyia ha invertit 27.000 euros a verificar el cablatge com a mesura preventiva per evitar possibles anomalies en el servei de 43.700 clients. Les revisions termogràfiques consisteixen a sobrevolar la xarxa elèctrica amb un helicòpter dotat d'una càmera de raigs infrarojos, que enregistra el cable i detecta si hi ha algun punt calent, impossible de veure a simple vista, que pot indicar un mal funcionament del cablatge. A més, amb la inspecció de la xarxa també es redueix el risc d'incendi forestal. Segons ha informat Endesa en un comunicat, en cas de detectar alguna anomalia, com que les coordenades del 'punt calent' queden registrades, automàticament s'activa el mecanisme per arreglar-la.

Les inspeccions predictives no només es fan amb helicòpter, sinó que també es complementen amb revisions oculars aèries a peu de línia. Endesa ha informat que durant tot aquest any, tant a peu com amb un vehicle totterreny, s'han recorregut les línies inspeccionant termogràficament els punts amb més risc, com són les cruïlles amb autopistes, carreteres i ferrocarrils.

Cada tres anys, la companyia revisa a Catalunya uns 4.227 quilòmetres de línies aèries d'alta tensió, 18.110 de mitjana tensió i 31.301 de xarxa trenada de baixa tensió que passen per zones boscoses.

stats