Educació
Societat 04/05/2012

Ensenyament endarrereix el període de matriculació per aplicar l'augment de ràtios

El procés acabarà al juny en lloc del maig per a infantil, primària i secundària

Efe
1 min

BarcelonaLa conselleria d'Ensenyament ha anunciat avui que la data de matriculació per al curs 2012-2013 a educació infantil, primària i primer curs de secundària, així com la preinscripció en graus formatius de FP, s'endarrerirà uns dies.

La conselleria ha explicat que aquest retard és conseqüència de l'estudi que està portant a terme per decidir aquells casos en els quals és possible augmentar el nombre d'alumnes per aula, mesura aprovada pel govern del PP.

En una roda de premsa el passat 26 d'abril, després de la reunió amb els sindicats de docents, la consellera, Irene Rigau, va anunciar que l'augment d'alumnes per classe a Catalunya s'adaptaria a la superfície disponible a les aules, així com a les característiques dels nens, respectant els principis d'inclusió escolar i equitat.

En un anunci fet públic a la seva pàgina web, el departament ha informat que el període de matriculació per a educació infantil, primària i primer curs de secundària s'obrirà de l'11 al 15 de juny, i no del 4 al 8 de juny, com estava previst.

De la mateixa manera, la conselleria ha explicat que s'endarrerirà la publicació de les llistes oficials d'alumnes admesos, que ara sortiran de l'1 al 8 de juny, i no el 18 de maig.

El canvi afecta també la publicació de l'oferta final de places en cada centre, que ja no sortiran l'11 de maig, sinó del 29 de maig a l'1 de juny, ambdós inclosos.

També ha anunciat que en els cicles de Formació Professional de grau mitjà, el període de preinscripció ja no s'obrirà el 14 de maig, sinó que es traslladarà del 21 de maig a l'1 de juny.

stats