Societat 28/01/2013

Ensenyament dóna pautes als mestres i a les famílies per actuar en cas de ciberassetjament

Davant la "preocupació" generada als centres pels Informer, el departament explica com es pot denunciar una pàgina de Facebook

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl departament d'Ensenyament ha publicat avui un protocol de "prevenció i detecció del ciberassatjament" amb recomanacions per a les famílies d'alumnes i, alhora, ha donat "orientacions" als mestres i professors per actuar en cas de detectar un mal ús de les pàgines Informer de Facebook, "atesa la preocupació que està provocant en la comunitat educativa l'aparició a Facebook de les pàgines Informer d'alguns centres educatius", segons s'apunta a la informació penjada a la xarxa del professorat català.

En aquestes orientacions als centres, se'ls explica com ho han de fer per denunciar una pàgina Informer on hi hagi insults i vexacions perquè Facebook la tanqui i es recomana que, en cas de "detectar un indici de delicte, la persona afectada ha de cursar una denúncia a qualsevol comissaria de Mossos d'Esquadra adjuntant-hi una captura de la pantalla com a prova".

"Aquestes pàgines tenen com a particularitat que s'utilitzen des de l'anonimat. A través de les informacions rebudes des d'alguns centres educatius es té constància que, en alguns casos, s'estan utilitzant per publicar calúmnies i difamacions. Preocupen especialment les conseqüències que estan patint nois i noies i el professorat que han rebut amenaces, vexacions o insults", apunta el departament.

Alhora, ofereix diversos enllaços a guies d'actuació dins de l'aula, tant a primària com a secundària, per orientar els alumnes a fer un bon ús de les tecnologies i les xarxes socials.

stats