SUCCESSOS
Societat 26/01/2011

Entitats de drets humans critiquen la derogació del codi ètic

La Coordinadora Catalana per a la Denúncia i Prevenció de la Tortura no està d'acord amb la derogació del codi ètic per part de Felip Puig. L'entitat creu que la normativa que va crear l'exconseller Joan Saura servia per lluitar contra els abusos policials.

Redacció
1 min

BARCELONALa Coordinadora Catalana per a la Denúncia i Prevenció de la Tortura ha criticat la derogació del codi ètic per part del nou conseller d'Interior, Felip Puig, en un comunicat. L'entitat assegura que tot i que el codi ètic dels Mossos creat per Joan Saura"no és vinculant ni sancionador, les disposicions i creacions de l'esmentat "codi" constituïen un cert pas en la lluita per prevenir abusos policials i altres formes similars de violència institucional".

L'entitat no entén "com un text no vinculant orientat a millorar el tractament que reben dels ciutadans i ciutadanes per part de les forces de policies i que està en línia amb les recomanacions del Consell d’Europa i d’altres instàncies internacionals es pot interpretar com un “greuge” o un senyal de “desconfiança” cap a la Policia de Catalunya".

La Coordinadora Catalana per a la Denúncia i Prevenció de la Tortura està formada per Justícia i Pau, la Comissió de Defensa del Col·legi d'Advocats, l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la UB o l'Institut de Drets Humans de Catalunya.

stats