SOCIETAT
Societat 07/03/2012

Escola en Català demana la insubmissió a Rigau si el TSJC decideix que s'ha d'acatar la sentència del TS sobre el català

L'organització es mostra pessimista i creu que els jutges no acceptaran el recurs d'Ensenyament

Acn
2 min

BarcelonaEscola en Català ha demanat a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i als professors que no acatin la deliberació que aquest dimecres pugui fer la Sala Contenciosa-Adminsitrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) si aquesta va en la línia de fer complir la sentència del Tribunal Suprem (TS) que obliga a facilitar que el castellà pugui ser llengua vehicular a l'escola.

La portaveu de l'entitat, Mercè Escarrà, s'ha mostrat pessimista davant dels mitjans i convençuda que el TSJC no acceptarà el recurs d'Ensenyament i dirà que s'ha de complir la sentència del TS. Ha recordat que "el castellà no és la llengua pròpia de Catalunya" i ha reivindicat que es blindi el català a l'escola.

Minuts abans de la reunió, la portaveu d'Escola en Català ha dit que creu que "la sentència ja està feta" i el TSJC es limitarà "a dir que es compleixi". Ha lamentat que aquesta sentència "implica canviar tot el model educatiu d'immersió lingüística" i no només afecta a les tres famílies que van presentar la denúncia "com diu Rigau".

"La sentència està feta i el que dirà el TSJC és que s'executi i que el castellà es reintrodueixi a l'escola com es feia en l'època de Franco", ha declarat Escarrà. Ha afegit també que Ensenyament va poder presentar recurs a la sentència del TS "i no ho va fer", per aquest motiu creu que ara no acceptaran el seu recurs.

En cas que això fos així, Escola en Català ha reclamat tant a Rigau com als professors "que no s'acati (la decisió) i es continuï amb la immersió". En cas contrari, ha alertat que això suposaria fer assignatures en català i en castellà, cosa que ha considerat que no seria "correcte" perquè "la llengua pròpia de Catalunya és el català igual que a França és el francès".

D'altra banda, l'entitat convocarà concentracions a totes les places dels ajuntaments de Catalunya si la decisió del TSJC implica el compliment de la sentència del TS per mostrat el seu rebuig a la decisió.

stats