Societat 26/06/2012

Escola en català demana no acatar la sentència del Tribunal Suprem contra el català

L'entitat convoca una concentració per dimecres a la tarda a la plaça Sant Jaume

Ara
1 min

BarcelonaEscola en català ha demanat aquest dimarts que el Govern no acati la sentència del Tribunal Suprem que anul·la el català com a llengua vehicular en l'ensenyament de tres a sis anys. L'entitat, que considera que les sentències del Suprem "culminaran amb la fi de l'escola catalana amb el català com a llengua vehicular i de cohesió social", ha convocat una concentració aquest dimecres 27 de juny a les 19:30 a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Segons la presidenta d'Escola en català, Mercè Escarrà, "el Partit Popular, servint-se de la judicatura espanyola i veient que CiU no respon als atacs a la llengua ni a nivell municipal ni a nivell nacional, està escombrant de tots els àmbits de l'administració catalana la llengua pròpia de Catalunya, com a pas previ per acabar amb la immersió lingüística en català a l'escola i culminar així el genocidi lingüístic i cultural del poble català que està practicant arreu dels Països Catalans".

Escola en català reclama al catalanisme que doni suport a la llei que aquesta entitat ha presentat al Parlament per blindar la immersió lingüística. "Només així podrem frenar l'extermini de la llengua catalana a les nostres escoles, que és l'objectiu final de tota aquesta persecució forassenyada contra la nostra llengua", ha afegit Escarrà. L'entitat creu que cal "avançar decididament cap a la independència com a solució definitiva".

stats