Societat 19/06/2013

Espadaler avaluarà amb els alcaldes si cal demanar la zona catastròfica per a la Vall d'Aran

El conseller d'Interior assegura que el debat sobre l'estat de les lleres dels rius cal fer-lo amb "serenitat"

Acn
1 min
El riu s'ha endut un pont a Salardú / ACN

Vielha e MijaranEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha assegurat aquest dimecres que "en absolut" descarta demanar la zona catastròfica per a la Vall d'Aran, l'endemà de les riuades causades per les intenses pluges caigudes a la zona i el desglaç de la neu que encara hi ha a les muntanyes.

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Espadaler ha comentat que primer ho avaluarà amb el síndic general d'Aran, Carlos Barrera, i que, si escau, "per descomptat que ho farem". El conseller ha explicat que aquest dimecres al matí un equip dels Bombers de la Generalitat s'ha desplaçat fins a la zona per col·laborar en les tasques d'avaluació dels habitatges afectats.

Sobre l'estat de les lleres del riu, Espadaler ha assegurat que és un debat que cal fer "amb serenitat" i ha dit que no volia "culpar ni exculpar ningú". Ha comentat que en les riuades d'ahir va haver-hi un punt de "catàstrofe" i que el desglaç i la meteorologia van ser "extrems". Tanmateix, en declaracions posteriors a 'El món a RAC1', Espadaler ha deixat clar que "davant un episodi com el que hem viscut, amb pluja severa i desglaç, amb les lleres netes hauríem tingut un problema bastant semblant".

El conseller ha explicat que primer vol escoltar els alcaldes de la zona i saber de primera mà quin és l'estat de les lleres. "Em consta que hi havia algunes previstes i finançades per la CHE. Haurem d'analitzar amb cura l'estat de la qüestió", ha comentat.

stats