Societat 22/04/2012

Espanya entra avui en dèficit ecològic

L'estat ja ha esgotat el pressupost ecològic del 2012, ja que consumeix per sobre de la seva biocapacitat i necessita més recursos dels que produeix, segons un estudi

Efe
1 min

BarcelonaQuan no ha transcorregut ni un terç de l'any, Espanya ja ha esgotat el pressupost ecològic d'aquest 2012, ja que l'estat consumeix 3,25 vegades més recursos que la seva biocapacitat, gasta més recursos dels que produeix i emet més CO2 del que absorbeix.

Segons l'estudi de la New Economics Foundation (NEF), cada ciutadà a Espanya necessita 5,4 hectàrees globals per satisfer el seu consum actual, però només en disposa d'1,6 ha, la qual cosa suposa un dèficit de 3,8 ha.

El NEF, comitè independent britànic basat en dades de la Global Footprint Network, manté que si Espanya hagués de subsistir només a base de recursos propis al ritme de consum actual, ja els hauria esgotat. Per tant, des d'ara i fins a finals d'any, viurà per damunt de les seves possibilitats ecològiques demandant recursos a tercers.

Si tothom visqués com un ciutadà nord-americà, calcula l'estudi, caldrien cinc planetes per cobrir totes les necessitats. En canvi, si tots visquessin com a Espanya, en farien falta tres i n'hi hauria prou amb un sol si tots els ciutadans visquessin com ho fan els ciutadans de l'Índia.

stats