SOCIETAT
Societat 15/03/2011

Espanya té el sisè ADSL més car de la UE

La connexió de banda ampla és la novena més lenta de la Unió. La factura ha crescut una mica per sobre del 7%

Redacció
1 min

BarcelonaEspanya és el sisè país de la Unió Europea on la connexió a internet a través d'ADSL és més cara, en termes relatius, segons un estudi de l'Associació d'Internautes. La factura mitjana del servei ha passat de costar menys de 30 euros al mes a costar-ne gairebé 32 euros cada trenta dies. Aquestes dades signifiquen que la factura per l'accés a internet a Espanya ha crescut un 7% en el darrer any, mentre a països com Bèlgica s'ha reduït a menys de la meitat del preu.

El preu final no és un indicador adient per ell mateix, perquè no valen el mateix 32 euros a un país de rendes altes que a un de rendes més humils. Però, en termes relatius, Espanya tampoc surt gaire ben parada perquè un ciutadà hauria de dedicar gairebé 17 hores de la renda mitjana per pagar la connexió de banda ampla.

Pel que fa a la velocitat de connexió, l'Associació d'Internautes també assenyala les mancances de la infraestuctura comunicativa espanyola. Segons les dades recollides als 27 països de la Unió, Espanya és el tercer país que menys ha incrementat l'ample de banda i, en termes generals, el novè més lent, ja que moltes de les connexions són de baixa velocitat. Els internautes recorden que el govern espanyol va prometre que al gener del 2011 l'accés a internet per banda ampla seria declarat com a servei universal, una promesa que, recorden, ja s'ha incomplert.

stats