Societat 14/02/2012

Detenen dos manyans que trencaven els panys de les botigues del barri per arreglar-los després

Eren comerços de Sant Antoni de Barcelona, que acostumaven a contractar els dos serrallers quan veien que algú els havia fer malbé el pany. A la factura hi posaven: "S'ha aplicat el 10% de descompte per ser client de la zona"

Acn
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut dos manyans acusats de fer malbé reiteradament els panys i els cadenats de botigues del barri de Sant Antoni de Barcelona per després tornar-los a arreglar.

Fins a vint-i-quatre establiments van haver de demanar els serveis dels manyans detinguts. El fet de tenir la serralleria a prop dels establiments afectats feia que les víctimes els triessin sovint per encarregar-los la reparació.

Els Mossos expliquen que aquesta situació es repetia des de fa dos anys. En principi semblaven actes vandàlics aleatoris, però els investigadors van aconseguir identificar un nexe entre tots ells. Van aïllar la zona on actuaven els autors dels danys i després els van poder identificar a través de gravacions de seguretat dels establiments.

La policia afegeix que un cop reparaven els danys, els detinguts emetien una factura amb frases del tipus "gràcies per confiar en nosaltres" o "s'ha aplicat el 10% de descompte per ser client de la zona, s'aplicarà sempre a qualsevol botiga seva". L'objectiu, diuen els Mossos, era fidelitzar els clients.

stats