METEOROLOGIA
Societat 24/07/2011

L'estiu encara pot esperar

Encetarem la setmana amb pocs canvis: força núvols, alguns ruixats i temperatures a ratlla

Marc Candela
1 min

BarcelonaAcabarem de passar la tarda de diumenge amb força núvols a les comarques interiors de Girona i Barcelona però amb només algun ruixadet curt i aïllat al Pallars, la Noguera o Osona. Però, sobretot, acabarem el cap de setmana amb ambient fresc. Aquest vespre no farà cap nosa una jaqueta prima per sortir a sopar o al cinema, i la propera matinada les temperatures seran més pròpies de principis de juny que de finals de juliol.

La setmana l'encetarem sense grans canvis. Dilluns al matí els núvols no seran tan espessos ni persistents com els d'avui a la costa central, però sí que faran la guitza una bona estona a força trams del litoral. A la tarda, cel mig tapat a la meitat nord del país i, altre cop, alguns ruixats de poca estona al Prepirineu, a l'entorn del Cadí o al Montseny. I entre dimarts i dimecres, una tongada de xàfecs intensos i més o menys generalitzats farà que ben poques comarques s'estalviïn d'obrir el paraigua.

El vent de nord es tornarà a deixar sentir amb cops de més de 80 km/h a partir del vespre i fins demà dilluns al migdia a l'Empordà i a l'Ebre i ajudarà a mantenir la calor a ratlla. Això sí, sembla que a mesura que avanci la setmana les temperatures s'aniran recuperant mica en mica i que de cara a divendres i el cap de setmana ja gaudirem de temperatures normals per l'època. En tot cas, no esperem cap gran calorada a 8 o 10 dies vista.

Trobareu més detalls de la previsió a www.ara.cat/meteo

stats