Societat 23/12/2011

Estudi urgent del ministeri de Sanitat sobre les pròtesis mamàries PIP

L'alarma va saltar a França, on s'ha recomanat que siguin extretes i s'investiga si tenen relació amb alguns casos de càncer. A Catalunya hi ha 450 dones que porten aquests implants

Efe
1 min

BarcelonaEl ministeri de Sanitat ha encarregat un estudi "urgent" sobre les pròtesis mamàries Poly Implant Prothèse (PIP), de les quals n'hi ha 450 implantades a Catalunya, i ha promogut una reunió per audioconferència del Comitè de Seguretat de la Comissió Europea, per establir les iniciatives que cal impulsar i les recomanacions per a les portadores de les pròtesis.

El departament d'Ana Mato també ha anunciat que ha mantingut contactes bilaterals amb diversos països de la Unió Europea. Aquests moviments responen a les notícies aparegudes en diversos mitjans de comunicació sobre possibles problemes relacionats amb aquestes pròtesis.

Aquests implants estan retirats del mercat des del març, després que les autoritats franceses detectessin que estaven fabricats amb un gel de silicona diferent de l'exigit i arran de les sospites que podrien estar vinculats amb alguns casos de càncer de mama.

La Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica (SECPRE) va aconsellar ahir a les dones amb implants mamaris PIP que se sotmetin a una revisió i que, "si hi ha el mínim signe o dubte de possible trencament de les pròtesis, siguin extretes".

stats