Societat 21/05/2012

Estudiants de la UdL tallen dues entrades de la ciutat de Lleida per protestar contra les retallades en universitats

Han fet una crida a la participació a la vaga de demà al conjunt del sector d'ensenyament

Acn
2 min

LleidaUniversitaris lleidatans han tallat aquest dilluns a primera hora del matí diverses entrades a la ciutat de Lleida per protestar contra les retallades i les mesures d'ajust dels governs català i espanyol, "que l'únic que estan fent és rebaixar la qualitat de la universitat pública". Així mateix, amb aquesta acció reivindicativa també volen cridar a la participació a la jornada de vaga prevista per demà al sector d'ensenyament. Els talls, que han durat diversos minuts, s'han dut a terme a la N-240, davant de la Facultat d'Agrònoms, i a l'avinguda de l'Estudi General, davant del Campus de Cappont. La protesta, que ha ocasionat alguna petita retenció, ha provocat la indignació d'algun conductor.

Especialment critiquen l'augment d'un 66% de les matrícules per al curs vinent, una pujada "que farà que hi hagi gent que no pugui pagar", ja que en alguns casos podria passar de costar uns 1.600 euros a 2.500, segons ha explicat Alfonso, un dels estudiants que ha participat en la protesta. Els concentrats, que qualifiquen aquest increment en les matrícules de "cruel i injust perquè perjudica la gent que el que vol és estudiar", han reclamat solucions a l'administració que permetin garantir una universitat "pública i de qualitat".

La protesta ha ocasionat alguna petita retenció, tot i que molts vehicles han optat per girar cua i buscar una altra alternativa. El tall s'ha dissolt sense cap incident, llevat d'algun conductor que ha mostrat la seva indignació amb els estudiants per no poder avançar. Una patrulla dels Mossos ha acudit al punt on s'ha fet el tall i ha identificat algun dels participants. La mobilització d'avui ha estat convocada per les assemblees d'estudiants de les diverses facultats de la UdL.

A més de fer sentir les seves reivindicacions, amb aquesta acció els universitaris han volgut fer una crida al conjunt de la comunitat educativa –infantil, primària, secundària i universitats– a participar en la jornada de vaga unitària convocada per a aquest dimarts. A les comarques de Lleida s'han convocat diversos actes durant la jornada, que finalitzaran amb una manifestació unitària que engegarà a les sis de la tarda a Lleida mateix.

stats