BARCELONA WORLD
Societat 07/09/2012

ICV i ERC veuen com una "victòria" que Eurovegas no vingui i estudiaran els detalls de Barcelona World

Joan Herrera afirma que l'anunci del projecte alternatiu és per "tapar el fracàs" del Govern per convèncer Sheldon Adelson

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, han celebrat que finalment Eurovegas no es construeixi al Baix Llobregat, tal com suposa l'anunci de la seva alternativa, el Barcelona World. El líder ecosocialista afirma que és una "victòria de país i de la societat civil perquè el senyor Adelson ha vist clar que a Catalunya no era benvingut", però també ho veu com una "derrota per al Govern", a qui li ha reclamat que "ja és hora que entoni el mea culpa". En aquest sentit, Herrera ha assegurat que l'anunci del Barcelona World "és per tapar el fracàs" que Eurovegas fugi cap a Madrid i hi ha notat una "escena exagerada". No ha fet, però, una valoració definitiva de l'alternativa al Camp de Tarragona, tot i que sí que ha avançat que "no té pinta de ser d'un alt valor afegit" i ha desconfiat del seu impulsor, l'empresari Enrique Bañuelos. "Volem saber-ne els detalls", ha demanat.

Per la seva banda, Junqueras ha celebrat l'"èxit de la societat catalana que no hi hagi Eurovegas al parc agrari del Baix Llobregat", una "àrea importantíssima per al futur del país". Quant a l'alternativa de Barcelona World, ha defensat que serà positiu "si és una inversió que fomenti el turisme de qualitat", però no "si fomenta l'especulació urbanística". Per això, ha mostrat el seu interès per "conèixer la proposta, saber els socis implicats i les condicions". "Si és un bon projecte, felicitarem el Govern", ha conclòs.

Herrera i Junqueras han fet aquestes declaracions després de la reunió del grup de treball del pacte fiscal que ha tingut lloc aquest divendres al Palau de la Generalitat.

stats