Universitats
Societat 10/10/2011

Experts demanen una major internacionalització dels professors a les universitats espanyoles

L'informe d'una comissió de savis internacional recomana també millorar el nivell d'anglès dels alts càrrecs universitaris

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaUn informe elaborat per una comissió d'experts internacional sobre l'Estratègia Universitat 2015 del Govern espanyol recomana a les universitats espanyoles que contractin més professors internacionals tant per a tasques docents com per als càrrecs decisoris. L'informe assenyala que els propers deu anys són "una oportunitat única" per fer això, ja que una tercera part del professorat arribarà a l'edat de jubilació.

La comissió d'experts, que ha entregat avui el seu informe al ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, fa un total de 25 recomanacions per millorar la qualitat universitària espanyola i situar-la en posicions competitives a nivell internacional. Per això, una altra de les recomanacions que fan els experts és la de millorar el nivell d'anglès de tots els càrrecs acadèmics.

"Els alts càrrecs haurien de ser ocupats per acadèmics amb un coneixement suficient d'aquest idioma o amb la voluntat d'aprendre'l en un termini definit. No podrà produir-se una internacionalització real de les universitats espanyoles mentre no se superi el problema de la manca de coneixement d'anglès", adverteix l'informe.

Altres de les recomanacions del comitè de savis van en la línia de donar més autonomia als centres, millorar el feedback amb el mercat laboral, estrènyer els vincles amb les empreses i establir mecanismes de control de la qualitat universitària, entre d'altres.

stats