SUCCESSOS
Societat 12/02/2011

Extingit l'incendi en caure la catenària a l'estació de mercaderies Tarragona-Classificació.

Els bombers han apagat el foc que s'ha produït poc després de dos quarts de deu del matí en caure a terra la catenària a l'estació de Tarragona Classificació de Renfe. De moment, però, Protecció Civil manté activada l'alerta d'emergències químiques

Redacció
1 min

TarragonaEls Bombers de la Generalitat han extingit cap a les deu d'aquest matí l'incendi que ha provocat l'activació en fase d'alerta del Plaseqcat (Pla d'Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya), a l'estació Tarragona Classificació de Renfe.

L'incendi s'ha produït poc després de dos quarts de deu del matí en caure a terra la catenària de la línia de ferrocarril. Un cop extingit l'incendi, les primeres informacions relatives a la possible afectació de la canonada encar no es poden confirmar. Els cossos operatius i les empreses implicades en l'accident investiguen quin és el combustible que ha cremat arran de la caiguda del cable de la catenària perquè no es torni a produir un fet similar.

Protecció Civil manté activada l'alerta del Plaseqcat (Pla d'Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya) mentre s'investiga el combustible que ha cremat, ja que l'incendi s'ha produït en una instal·lació amb activitat de substàncies perilloses.

Efectius dels Bombers de la Generalitat que s'han desplaçat al lloc dels fets han explicat a l'ACN que l'incendi s'ha provocat quan una màquina elèctrica de tren ha xocat contra la catenària. La topada ha provocat una espurna que, en caure al terra, ha provocat el foc.

Cap a les dotze del matí els cossos policials i em Bombers han fer portar una màquina excavadora per esclarir quin és el combustible que hi ha al subsòl i que ha provocat l'incendi.

De moment, però, tot a punta que es tracta de carbó. D'altra banda, fins al llocs dels fets també s'hi ha desplaçat el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, el qual s'ha posat en contacte amb els cossos d'emergència per detallar les causes de l'incident.

stats