Societat 12/02/2012

Encara més fred

En algunes comarques, la d'avui ha estat la matinada més freda de tot l'hivern

Marc Candela
1 min

BarcelonaAquest diumenge les temperatures han baixat encara una miqueta més que les d'ahir i en algunes comarques, la d'avui ha estat la matinada més freda de tot l'hivern.

De fet, les glaçades fins i tot han sovintejat prop de la costa i, per exemple, el mercuri ha caigut fins als 2 graus sota zero a Palamós o a l'Hospitalet de l'Infant, i també ha assolit valors negatius a Tarragona i a molts barris de Barcelona. A l'Observatori Fabra, per exemple, la mínima del dia ha estat de -3,4.

A l'interior del país les glaçades han estat fortes. Destaquem els -6 de Sabadell, els -8 de Girona i de Lleida, els -9 de Mollerussa i de Balaguer, els -10 d'Olot, els -11 de la Seu d'Urgell, del Pont de Suert, d'Orís (Osona) o de Ribes de Freser, els -12 de Guardiola de Berguedà, els -13 de Prades, els -15 de Vielha, els -17 de Das (Cerdanya) o els -18,6 que s'han registrat a Boí i a Certascan, a les cotes més altes de l'Alta Ribagorça i del Pallars Sobirà.

Per últim cal destacar el vent, que ha bufat –i bufarà– amb cops moderats a l'Empordà, les Terres de l'Ebre i els cims del Pirineu, i que encara fa més evident el fred. De fet, a estones la sensació tèrmica se situa per sota els 10 graus sota zero als dos extrems del país.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats