Societat 18/12/2011

El propietari d'un habitatge intenta desnonar els llogaters disfressat de guàrdia civil

Els Mossos han detingut l'individu que es feia passar per policia amb un uniforme amb insígnies preconstitucionals i una arma de tir olímpic. El detingut tenia problemes per cobrar el lloguer de la casa

Ara
2 min

BarcelonaEls Mossos han detingut un home de 53 anys per haver simulat un desnonament judicial fent-se passar per un guàrdia civil. L'home es va presentar a primera hora del matí del passat dimecres al domicili d'una parella a la localitat de Bigues i Reills, al Vallès Oriental, amb un manyà i cinc operaris de mudances. Davant de tots ells, l'home es va identificar com a guàrdia civil i segons expliquen els Mossos va demanar al manyà que canviés els bombins de les portes. Va ser en aquell moment en què els inquilins van sortir del pis per recriminar-li el que estava fent. Malgrat l'estranya situació, el manyà va continuar la seva tasca i els operaris van començar a carregar els objectes que el fals policia anava indicant.

La parella va trucar als Mossos que quan van arribar al domicili es van trobar amb el fals guàrdia civil dins de l'habitatge. Els mossos van adonar-se que es tractava d'un fals policia perquè portava distintius de diferents rangs, insígnies preconstitucionals en l'uniforme i una arma de tir olímpic. A més, no hi havia cap secretari judicial, com passa en tots els desnonaments.

Segons els Mossos, el fals guàrdia responia en un primer moment a totes les preguntes de manera eloqüent però després d'una estona i endut pel nerviosisme de la situació, va admetre que no era guàrdia civil i va explicar que tenia problemes per cobrar el lloguer d'aquella casa. Els Mossos van detenir l'home que ha estat imputat amb els delictes d'usurpació de funcions públiques, entrada a domicili aliè i falsificació de document públic.

Dijous al matí el detingut va passar a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de Guàrdia de Granollers i el Jutge va decretar llibertat amb càrrecs.

stats