Societat 17/10/2011

Felip Puig: "Vaig saber que els Mossos entraven a la Ciutat de la Justícia quan ja eren a dins"

El conseller d'Interior assegura que la policia va fer la polèmica actuació per detenir un grup d''indignats' per ordre de l'Audiència Nacional i que han de fer "equilibris" entre autoritats judicials. Diu que no entén Saura perquè si algun cop s'ha "passat de frenada" ha estat "per defensar els Mossos"

Ara
2 min

Barcelona"Hi ha moments en què la policia actua només com a policia judicial. Jo vaig saber que els Mossos entraven a la Ciutat de la Justícia quan ja eren a dins". Són paraules de Felip Puig al programa Els matins de TV3. El conseller d'Interior hi ha defensat l'actuació polèmica de la setmana passada en què la policia va entrar al recinte judicial per detenir un grup d'indignats que havien anat a presentar-se al jutjat de guàrdia i que ha provocat la queixa formal del TSJC.

El conseller ha destacat que es van veure obligats a "mantenir un cert equilibri" entre dues jurisdiccions, ja que el cas el porta l'Audiència Nacional i els indignats es trobaven en territori dels jutjats de Barcelona. I ha insistit que el jutge Eloy Velasco va donar l'ordre d'entrar als Mossos quan va saber que hi havia alguns dels indigats identificats pels fets del 15-J al Parlament. Pel conseller, però, hi va haver "un problema de comunicació" pel qual ja s'ha disculpat, segons ha recordat.

Puig també ha defensat la seva actuació a la plaça Catalunya el 27 de maig i ha assegurat que confia "que el jutge podrà aclarir els fets" en la tramitació de la querella que els indignats han presentat contra ell.

No entén Joan Saura

Després de repassar els tràngols que li ha tocat passar des que és conseller d'Interior –"jo ja sabia que ser ministre o conseller d'Interior avui dia no és fàcil, en cap país, s'han de prendre decisions difícils", ha dit–, la conductora del programa, Ariadna Oltra, li ha preguntat si ara entén millor Joan Saura, el seu predecessor i molt criticat per CiU. "No, no l'entenc gens, perquè jo si m'he passat de frenada alguna vegada ha estat en defensa dels Mossos i de l'estat de dret". Després ha matisat: "No em tremolen les cames si haig d'aplicar alguna sanció disciplinària si hi ha alguna poma podrida, però cal tots els altres dels 17.000 agents tinguin tranquil·litat per treballar, i no comprenc que l'anterior govern no els la donés".

stats