Societat 04/04/2012

Felip Puig lamenta una “certa connivència política i intel·lectual" vers la violència

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller d'Interior diu que els únics "legitimats" per utilitzar la força són la policia, i fa un paral·lelisme directe entre l'ocultació de la identitat i el fet de cometre delictes

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, lamenta que, de manera sistemàtica, es posi en dubte l'actuació de la policia, i critica una "certa connivència política i intel·lectual" vers la violència: "Hi ha gent que es dedica a la política, i també alguns mitjans de comunicació, que donen suport intel·lectual als violents". Ho ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio, en què ha advertit que "això no passa a gaires societats avançades". Puig defensa les 79 detencions fetes arran dels aldarulls durant la vaga del 29 de març, i assegura que la policia atorga als imputats "delictes varis".

El titular d'Interior recorda que els únics "legitimats" per utilitzar la força són la policia, "sempre que sigui pertinent", i fa un paral·lelisme directe entre l'ocultació de la identitat i el fet de cometre delictes. En aquest sentit, subratlla com una de les mesures prioritàries a impulsar –en termes de seguretat– que l'ocultació de la identitat, "en determinades circumstàncies", pugui ser considerada "no acceptable" i es tingui el dret de detenir una persona que se salti la norma "prèvia identificació".

stats