SOCIETAT
Societat 09/06/2011

Felip Puig diu que garantirà que el Parlament no s'aturi

El conseller d'Interior recorda que la seva obligació és vigilar per la integritat de l'actuació dels diputats i que la decisió de desallotjar l'eventual acampada de la Ciutadella és de l'Ajuntament

Redacció
2 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, diu que garantirà que el Parlament no s'aturi, tal com demana una part del moviment d'indignats, que preveu acampar el 14 de juny al Parc de la Ciutadella i evitar amb una cadena humana que se celebri el ple del Parlament d'aquell dia. Puig ha recordat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que la seva obligació és vetllar per la integritat de l'actuació dels diputats, mentre que la decisió sobre si desallotjar l'acampada que els indignats puguin muntar al parc és de l'Ajuntament de Barcelona. El conseller també ha reconegut que la manca de comandament únic en l'operació policial del passat dia 27 de maig a la plaça de Catalunya va provocar que els agents rebessin “instruccions contradictòries” que van complicar l'operatiu, però ha insistit, com ja va fer ahir al Parlament, que “es van evitar mals majors”.

Puig ha evitat fer autocrítica sobre l'operació i ha explicat que “el problema de la intervenció és que si hi hagués hagut col·laboració, no hauria passat res”. Segons ha dit, quan la policia va provar de mantenir “diàleg previ” amb els acampats, van trobar que “no hi havia interlocutors”. Així, doncs, es van emprar, segons el conseller, “mètodes suaus per reduir i retirar els materials perillosos”. Però, segons Puig, “no es va calibrar el nivell d'hostilitat, d'obstrucció a l'autoritat”. “Quan portes tres hores i mitja sense que et facin cas, al final has de fer servir la força”, ha explicat Puig, que ha admès també que “en moments de tensió, algú es pot passar de rosca”. Tot i això, el conseller ha admès que “la majoria dels acampats no són violents”.

La batalla de les imatges

El conseller també ha dit que se sent “disgustat i sorprès” per la repercussió de les imatges de les càrregues policials que han mostrat els mitjans de comunicació. Segons Puig, va haver-hi una “voluntat de projectar una imatge de presumpció de culpabilitat a la policia”, un fet que “un país democràtic s'hauria de fer mirar”. El responsable d'Interior diu que en la compareixença parlamentària no va mostrar les imatges d'agressions a Mossos de què havia parlat perquè no creu “que sigui positiu entrar en una escalada propagandística”. Puig ha explicat que a les imatges "es veu gent llençant pedres contra els mossos, punxant rodes, en una actitud hostil" i que “les anirem veient amb tranquil·litat”, i que algunes “poden ser proves i, si es fan públiques, el jutge les podria inhabilitar”.

stats