Qualitat de l'aire
Societat 02/05/2011

Felip Puig estudia aixecar la limitació de la velocitat variable a les nits

Després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, restés importància als efectes ambientals de la limitació a 80 km/h, Felip Puig ha anat un pas més enllà en assegurar que estudiaran retirar la velocitat variable de nit

Redacció
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha anunciat aquest dilluns que la seva conselleria podria implementar a partir del juny la "desconnexió" de la velocitat variable durant la nit als accessos a Barcelona. En entrevista a RAC 1 ha dit que primer caldrà valorar els primers tres mesos de funcionament d'aquest sistema, que, com ha recordat, ha reemplaçat la limitació d'accedir a la ciutat a 80 quilòmetres per hora instaurat pel govern anterior. Només una estona abans i en el marc d'una taula rodona sobre mobilitat i qualitat de l'aire, el regidor de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, qualificava de "nimietat" els efectes de la supressió dels 80 km/h en termes medioambientals i presentava un seguit de mesures que donaran cos al nou pla de millora de la qualitat de l'aire.

Aquesta setmana començarà el procés participatiu per redactar aquest pla que busca adaptar els nivells d'emissions catalans als fixats per la Unió Europea, perquè en aquests moments se sobrepassen els límits d'òxid de nitrogen -i també els de partícules en funció de l'any–. El pla vol fomentar el transport públic, potenciar nous combustibles i introduir canvis en el sistema de mobilitat en general.

stats