Societat 27/05/2011

Felip Puig diu que tornaria a donar l'ordre d'actuació si es repeteix la situació

El conseller d'Interior assegura que “només volíem garantir la neteja” de la plaça i es fa responsable de l'operatiu d'aquest matí a la plaça Catalunya

Redacció
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El conseller d'Interior, Felip Puig, assumeix com a propi l'operatiu d'aquest matí a la plaça Catalunya. Diu que "l'objectiu era no desallotjar la plaça, i aquestes no eren les meves instruccions a la policia, sinó garantir que els serveis neteja poguessin netejar" i descarta una nova operació abans d'aquest dissabte. Puig descriu la intervenció assegurant que s'ha fet amb "seny, cautela i prudència i, quan ha calgut, contundència".

El màxim responsable policial ha donat la seva versió dels fets, assegurant que la decisió la va prendre ahir al matí. Després de comunicar-ho als alcaldes de Barcelona i de Girona, l'operatiu ha començat a quarts de set del matí amb 350 agents dels Mossos i prop d'un centenar de la Guàrdia Urbana. "L'alcalde i jo estem d'acord que calia netejar la plaça".

Segons Puig, els Mossos han intervingut “a partir que els manifestants han oposat resistència a l'autoritat, la policia ha fet accions preventives i s'ha acordonat la plaça per evitar que s'incorporés més gent”. Els agents també han reaccionat quan els concentrats “han impedit la sortida dels camions, n'han punxat rodes... i a aleshores han hagut d'intervenir”. Davant aquesta situació “s'han produït els primers encontres”.

Felip Puig creu que amb l'operació d'avui “hem disminuït el risc d'una possible celebració de cara a demà” i critica que “un càmping no es pot instal·lar a la plaça Catalunya”. "Si la gent vol dormir al ras, que hi dormi. Però no podem permetre un campament estable a la plaça Catalunya", ha dit. Ha posat èmfasi en el material inflamable, com les bombones de butà o de gas que hi han trobat, preguntant-se "què passaria si demà hi caigués una bengala?".

“No hi ha hagut ningú que volgués negociar”

p { margin-bottom: 0.21cm; } El conseller d'Interior ha criticat la falta d'interlocutors per parlar amb els acampats. “Diuen que és un moviment assembleari, jo això ho respecto, però la policia ha estat en tot moment traslladant el missatge que no era un desallotjament”. Assenyala que "no hi ha hagut ningú que volgués negociar".

Felip Puig afirma entendre que fins ara s'hagin recollit més de 5.000 signatures demanant la seva dimissió. "Demano disculpes si algú s'ha ofés per la contundència de les imatges", però "estem en un estat democràtic i a vegades cal utilitzar la força i en qualsevol govern la cartera d'interior és la més fàcil de criticar". Per tant, "entenc que hi hagi gent que demani la meva dimissió, fa anys que em dedico a la política" ha conclòs.

35 camions de neteja

El responsable de l'operatiu ha detallat que en total hi han hagut 35 camions participants en les tasques de neteja i ha felicitat els treballadors que, en total, han recollit més de 500 metres cúbics d'objectes “que no es porten en un dia”, segons el conseller.

El balanç final s'ha saldat, segons el conseller, amb 37 agents i 84 manifestants ferits.

stats