SOCIETAT
Societat 03/02/2012

Felip Puig: "Tot el país estarà sota zero"

El conseller d'Interior reclama prudència davant la baixada de temperatures durant el cap de setmana. Puig insisteix en la defensa del dispositiu de prevenció i recorda que les decisions preses són "adequades"

Joan Serra
2 min
Neu a la platja de Pineda de Mar / ACN

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } El conseller d'Interior, Felip Puig, ha reclamat prudència a la població en el balanç que ha fet aquest divendres al matí de la situació meteorològica de Catalunya. Puig ha recordat que, tot i la desactivació del pla Neucat, es manté l'alerta relacionada amb les glaçades i les baixes temperatures, que ha qualificat d'excepcionals. "Aquesta nit i matinada, tot el país estarà sota zero", ha expressat el conseller per il·lustrar l'escenari de fred gèlid que acompanyarà el país en els pròxims dies. Puig ha recordat que, en punts de la Costa Brava, les temperatures baixaran fins als cinc graus negatius, un descens dels termòmetres que podrà arribar als deu graus negatius a les planes interiors i als 15 sota zero al Pirineu. "Demanem prudència i precaució, sobretot en la conducció", ha insistit Puig. Responsables del Servei Meteorològic han concretat que les glaçades d'aquest cap de setmana aniran acompanyades de vents de component nord que agreujaran la sensació de fred.

Puig ha detallat que un centenar de municipis han activat plans de Protecció Civil en els darrers dies. "El dispositiu de Protecció Civil ha funcionat raonablement bé", ha afirmat Puig, que també ha alertat del fort onatge, de fins a dos metres i mig, que pot afectar dissabte el Litoral de l'Alt i Baix Empordà i la Selva marítima. El conseller ha defensat el desplegament de mesures davant l'amenaça de les nevades que apuntaven les previsions meteorològiques. "Val més curar-se amb salut". Puig ha recordat que les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya i d'altres institucions, disponibles ahir a la tarda, pronosticaven que aquesta matinada la neu arribaria arran de mar, fins i tot a Barcelona. "Estic segur que qualsevol ciutadà, en el meu lloc i veient el mapa de risc, hauria pres decisions similars, que han estat adequades", ha exposat el conseller, que ha explicat que les decisions no es van prendre condicionades per la nevada que va registrar-se fa dos anys.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats