protestes ciutadanes
Societat 17/06/2011

Felip Puig: “Hi ha nuclis organitzats que es dediquen a rebentar les manifestacions pacífiques”

El conseller de l'Interior ha assegurat que tenen identificades diverses persones reincidents que ja han sigut protagonistes d'accions violentes en manifestacions anteriors. Puig ha dit que alguns d'ells formen part de les assemblees de plaça Catalunya

Redacció
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat en una entrevista a El Món a Rac 1 que hi ha professionals del desordre públic i la violència urbana que acudeixen a les manifestacions, del caire i l'àmbit que sigui, per provocar aldarulls. “Hi ha nuclis organitzats que es dediquen a rebentar les manifestacions pacífiques”, ha dit Puig, que ha afegit que utilitzen nous mètodes de violència urbana per bloquejar i provocar la reacció de les forces policials. “L'objectiu d'aquest col·lectiu és donar una mala imatge del país”, ha afirmat el conseller.

Puig ha certificat que a les assemblees de plaça Catalunya hi ha entre 30 i 50 persones que fan de moderadors i que ja tenen al seu historial “diligències policials” per ocupacions de cases i altres aldarulls en manifestacions anteriors. El conseller ha asseguretat que alguns d'ells els tenen “clarament identificats”.

El conseller s'ha mostrat ferm a l'hora d'assegurar que portaran davant la justícia “tots aquells que puguem acreditar que van incitar les agressions i els aldarulls” i ha afegit que cal desemmascarar-los “perquè no tinguin empara mediàtica i intel·lectual” i per evitar que els seus actes tinguin impunitat.

stats