SOCIETAT
Societat 31/05/2012

Felip Puig: "La violència urbana continua sent un risc greu per a Barcelona"

El conseller d'Interior defensa al Parlament l'actuació policial durant el 29-M. La sindicalista Laura Gómez (CGT), que havia estat empresonada pels aldarulls de la vaga general, segueix la compareixença a la cambra catalana, junt amb els dos estudiants també empresonats.

Laura Díaz-roig
2 min
El conseller d'Interior, Felip Puig, durant la seva compareixença al Parlament / ACN

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha comparegut aquest matí al Parlament per oferir explicacions sobre el dispositiu policial durant la vaga general del 29-M a Barcelona. Puig ha defensat l'actuació dels Mossos d'Esquadra i ha alertat que els incidents de grups radicals continuen sent un maldecap per a la capital catalana: "La violència urbana continua sent un risc greu per a Barcelona, perquè els instigadors tornaran a buscar un moment per reproduir actes vandàlics". "Que les últimes manifestacions s'hagin desenvolupat sense incidents no vol dir que s'hagi d'abaixar la guàrdia", ha insistit el conseller a la comissió d'Interior del Parlament. Ahir es va arribar a les 100 detencions pels aldarulls de la vaga general.

Puig ha apuntat davant els diputats que la seva conselleria farà un esforç per "millorar el diàleg" amb els promotors de les manifestacions. També ha subratllat que la conselleria aposta per eliminar "la sensació d'impunitat" dels violents que cometen fets delictius, per la qual cosa cal la implicació de la societat civil i de tots els agents que treballen en garantir la seguretat. Ha dit que es tracta "d'un combat a mitjà i llarg termini": "No ens hem de deixar governar pels moments de violència ni de placidesa".

Durant més de tres hores, Puig ha defensat el dispositiu del 29-M, davant les crítiques de l'oposició, que l'han acusat d'haver traspassat la línia vermella, ser incapaç d'aïllar els violents i violar drets fonamentals. Puig ha reiterat que el Govern es proposa "lluitar amb fermesa per l'eradicació de la violència urbana" i ha destacat que quan actuen simultàniament a diferents punts del territori la capacitat de reacció de la policia és més limitada.

Els empresonats visiten la comissió

Seguint la compareixença de Puig hi ha estat la sindicalista Laura Gómez (CGT), que va estar en presó preventiva durant 23 dies arran dels incidents del 29-M, i els dos estudiants que també van passar un mes i mig a presó, convidats pels grups parlamentaris d'ICV i ERC.

A la sortida, Gómez, que va protagonitzar una crema simbòlica de bitllets davant de la Borsa de Barcelona, ha tornat a demanar la dimissió de Puig i l'ha acusat de "manipular i utilitzar informació per defensar una estratègia repressiva". "Ha engrandit un fet concret per justificar la presó. Quan es te aquest càrrec no es pot utilitzar així el poder i la força", ha matisat.

Segons Gómez, la suma de les penes dels delictes que li imputen supera els 30 anys de presó. "Va ser un acte simbòlic a la Borsa, que no es va cremar per dins i no va ferir ningú", ha dit.

stats