L'ESTIU QUE M'ESPERA
Societat 14/07/2011

Fermí Puig

Aquest estiu el passarà a Llafranc, on farà el que més li agrada, cuinar per a la família i els amics

1 min
Fermí Puig

Com cada any marxaré 15 dies a Llafranc. És un lloc que m'agrada molt perquè em recorda molt la Costa Brava dels anys 70. Sempre que puc tinc tendència a passar-hi uns dies. Tinc molts amics i la meva filla Carla, que ara té 12 anys, s'ho passa molt bé amb la colla. De vacances és quan més cuino, on torno a gaudir de la pressió de l'aficionat, que és la que em va portar a la cuina professional. Normalment sempre faig les vacances a l'agost però aquest any les avanço al juliol perquè, com que el restaurant està a l'hotel Majestic i comencen reformes, tancarem uns dies. Vagi on vagi, viatjo sempre amb una magefesa, una paella vella que em va regalar la meva mare i que em servirà per fer els sofregits. També portaré una cassola de ferro colat per als suquets, perquè el que acostumo a fer quan estic de vacances és una cuina marinera, de casa. Jo l'anomeno una cuina de paciència, gairebé d'adormir-se, perquè vas remenant, pares per fer un vermutet... M'agrada molt anar al mercat de Palafrugell a parlar amb els pagesos, però el que em fa disfrutar més és cuinar per a la família i els amics. El sol i la platja ho deixo per a ells. Abans no parava, teníem un llum a la terrassa que es posava verd o vermell. Quan estava verd és que encara podien venir els amics. Ara m'ho prenc amb més calma, estic molt tranquil. I faig el que més m'agrada del món, que es badar i llegir. Fent aquestes dues coses és quan he tingut les millors idees.

stats