SOCIETAT
Societat 23/07/2012

Fernández Díaz assegura que s'enduriran les penes per castigar les conductes imprudents que causen incendis

El ministre d'Interior espera que, si el vent es manté, el foc no arribi a la Garrotxa

Ara
1 min

BarcelonaEl Ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat avui que un dels aspectes de la reforma del Codi Penal que prepara el govern espanyol passa per endurir les penes per castigar les conductes imprudents que causen els incendis. "No podem continuar amb aquesta situació penal. Hem d'endurir les penes per les situacions imprudents i temeràries que causen incendis i provoquen pèrdues humanes i mediambientals", ha dit a Figueres.

Fernández Díaz ha interromput la seva assistència a la reunió informal del Consell de Ministres de Justícia i Afers d'Interior de la Unió Europea (JAI) que se celebra a Nicosia, a Xipre, per traslladar-se a la zona de l'incendi i mostrar a la Generalitat el suport del govern espanyol.

Ha explicat que ha sobrevolat la zona de l'incendi, que és "espectacular", i ha destacat que la coordinació està funcionant molt bé. "Hi ha els efectius necessaris per fer front al foc, tota la potència de la Generalitat està present", ha dit el ministre, que ha recordat que els seus efectius estan preparats "per si fan falta".

El ministre ha lamentat la mort de quatre persones i ha volgut agrair la col·laboració de les autoritats franceses per controlar l'incendi.

"Es un incendi que no està perimetrat però s'està dirigint molt be", ha dit. Confia que, si el vent es manté, les flames no passin a la Garrotxa i ha assegurat que, si no hi ha un canvi de vent, "tècnicament el risc estaria controlat".

stats