GASTRONOMIA
Societat 31/01/2012

Una exposició al Palau Robert recull l'essència creativa d'El Bulli

El Palau Robert acull una exposició sobre l'univers creatiu de Ferran Adrià i El Bulli. La mostra és també l'embrió del futur museu a Roses dedicat al cuiner de l'Hospitalet de Llobregat

Lara Bonilla
2 min

BarcelonaCom es fa una esferificació? I una salsa desconstruïda? I una gelatina calenta? Els secrets de les propostes culinàries de Ferran Adrià, que han revolucionat l'alta gastronomia, es desvelen en l'exposició 'Ferran Adrià i el Bulli. Risc, llibertat i creativitat', que des d'aquest dijous i fins al 3 de febrer del 2013 es podrà visitar al Palau Robert de Barcelona.

La mostra proposa un exhaustiu recorregut per la història d'El Bulli, des dels seus orígens, amb l'arribada del doctor Schilling i la seva esposa Marketta a cala Montjoi, l'any 1956, fins al març del 1987, quan Ferran Adrià n'assumeix la responsabilitat com a xef i inicia la recerca del seu estil. L'exposició segueix un ordre cronològic i recull la consolidació de l'estil d'Adrià del seu equip. Destaquen els videoclips que mostren les tècniques d'elaboració de plats emblemàtics, com la caramel·lització de castanyes o la sopa de pèsols 60º.

Al Palau Robert també s'incorpora l'escenografia d'un dinar a El Bulli amb un menú degustació de 40 plats, així com documents, fotografies i cartes de menús de fa trenta anys, nòmines, factures de productes d'alimentació o les plastilines que reprodueixen els colors, les formes i les mides dels diferents components de cada plat.

La mostra també ensenya els diàlegs de la cuina de Ferran Adrià amb l'art, el disseny gràfic, la ciència, l'educació i la salut, la música o l'arquitectura. L'exposició es tanca amb la projecció del documental 'El Bulli, l'últim vals', enregistrat l'últim dia de funcionament del restaurant.

Següent pas: 'elBullifoundation'

L'exposició és l'embrió del futur museu dedicat a Ferran Adrià i a El Bulli, que es construirà a Roses. Aquest és un dels propers projectes de Ferran Adrià, juntament amb la fundació que impulsa amb el nom d''elBullifoundation' i que vol convertir en "la Wikipedia professional de l'alta cuina". L'any 2013 la mostra viatjarà primer a Nova York i posteriorment a Londres.

stats