Societat 02/08/2012

Les Festes de Gràcia 2012 guanyen en solidaritat, però perden espais

Es vestiran de gala 18 places i carrers, un menys que l'any passat, i es posarà en marxa una col·laboració amb Caritas

Efe
2 min

BarcelonaLa festa major del barri de Gràcia de Barcelona d'aquest 2012 serà més solidària que altres vegades gràcies a una nova col·laboració amb Càritas per ajudar els més necessitats, però tindrà tres espais menys, en gran part per culpa de l'actual context de crisi econòmica.

En la festa major més emblemàtica de l'estiu barceloní, que se celebrarà entre el 15 i el 21 d'agost, hi participaran 18 places i carrers engalanat, entre les que no estarà, com en anteriors ocasions, el carrer Providència. Tampoc s'obriran aquest any dos espais típics de la festa bicentenària, Les Nits del Claustre a l'Oratori de Sant Felip Neri i Les Tardes Plàcides a l'església de Santa María de Jesús de Gràcia, que es dedicaven a programació musical.

"És dolorós perdre aquests espais amb la d'artistes que han passat els últims anys, però la realitat ens diu que no pot ser i esperem poder recuperar-los en un temps prudencial", ha destacat avui el president de la Fundació Festa Major Gràcia, Ricard Estruch, en la conferència de premsa de presentació de les festes. Davant la situació de crisi que afecta a milers de famílies, els organitzadors de la festa i Càritas han creat 2.000 braçalets solidaris amb el lema 'Festa amb cor' que vendran als assistents i els beneficis es destinaran a l'entitat caritativa.

Per respectar el descans dels veïns, el consistori barceloní ha ampliat, en comparació a l'any passat, en un 27 % els limitadors de so, que s'instal·laran en un total de 38 escenaris durant els 7 dies de festes.

L'activitat nocturna acabarà a les 2.00h de la matinada entre setmana i s'allargarà fins a les 3.30h els caps de setmana, segons que ha explicat la regidora del Gràcia, Maite Fandos, qui ha apostat per fomentar cada vegada més una festa "molt més diürna". Fandos ha subratllat que l'Ajuntament ha realitzat "un esforç" per mantenir la mateixa aportació directa a les festes que l'any passat -189.000 euros-, a la qual cal sumar tota la despesa en neteja i seguretat.

En canvi, la resta d'institucions públiques encara no han aclarit quan pagaran els fons promesos, ha destacat Estruch, que ha reconegut les "dificultats" que travessa la Fundació Festa Major de Gràcia. En aquest context, la Fundació ha decidit aquest any cobrar els llibrets amb el programa de les festes a 1 euro la unitat perquè "necessitem diners", ha subratllat Estruch.

La Fundació, finançada amb aportacions públiques i patrocinadors privats, organitza les activitats i atorga subvencions als carrers participants, que aquestes complementen amb recursos propis fins a manejar de mitjana uns 48.000 euros anuals.

Si l'any passat va caure de la llista d'engalanades el carrer Bruniquer, aquest any serà Providència el que no hi participi, pel que sembla perquè no s'ha donat el necessari relleu generacional ni veïnal, segons que ha explicat Estruch. El districte de Gràcia

stats