CASTELLS
Societat 19/11/2012

Final de temporada sense els deu pisos

Efren Garcia
2 min
DIADA AGREDOLÇA 
 Els Minyons de Terrassa no van aconseguir assolir ahir el gran objectiu del tres de deu amb folre i manilles, però sí que van carregar un castell de gamma extra: el dos emmanillat, que va cedir quan la canalla ja sortia. Les dues caigudes van condicionar la resta de l'actuació dels malves.

TERRASSADes dels deu pisos als vuit i en caiguda lliure, els Minyons de Terrassa van tancar diumenge una temporada que demana a crits una autoreflexió immediata. El món casteller ha crescut a passes de gegant i els malves han pagat un raquític calendari assolint enguany només el menor dels castells de la gamma extra, el dos emmanillat. La colla egarenca ha vist com les formacions capdavanteres es desmarcaven i ha quedat despenjada sense el premi del cinc de nou ni el del tres emmanillat.

La diada final de la temporada no va lluir per als Minyons. Van iniciar l'actuació fent llenya d'un tres de deu que va pagar la lentitud dels més menuts. El castell va alçar-se castigat després de desmuntar-ne dos peus i podria haver-se carregat si els pisos superiors haguessin estat més àgils en el muntatge. També es van quedar a les portes del dos de nou amb folre i manilles, si bé aquest el van poder coronar. Després de salvar posicions inversemblants, la torre va cedir quan la canalla ja sortia. L'enxaneta va arrossegar la resta del pom de dalt.

És difícil refer-se després de dues llenyes de gamma extra, però és aquesta capacitat la que dóna valor a una colla. Els malves han demostrat potencial per alçar castells de la màxima magnitud, però la falta de reacció els ha fet perdre un lloc al capdavant del món casteller. Ahir van poder descarregar el quatre de nou després de la primera caiguda, però van tancar l'actuació plantejant un bàsic tres de vuit. Molt lluny de les expectatives que havien despertat.

Els Castellers de Sants i els de Barcelona van aprofitar la jornada per alçar els seus màxims castells. La rivalitat entre aquestes dues formacions es va decantar del costat dels de Sants, que van aconseguir descarregar el primer tres de nou amb folre de l'any. Els de la camisa grisa ja havien coronat en dues ocasions aquesta estructura, però no l'han pogut descarregar fins a l'última diada de l'any. En canvi, els de Barcelona, tot i segellar una temporada excel·lent, no van poder completar la feina amb el tres de nou. Van carregar per segon cop aquesta estructura i van igualar la millor diada de l'any gràcies al cinc i al set de vuit. El cap de setmana casteller va repartir altres premis com el primer set de vuit dels Castellers de la Vila de Gràcia, el segon dos de vuit dels de Sant Cugat i la primera torre de set descarregada pels Castellers del Poble-sec.

stats